Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză tocmai bună pentru azi

Daria Petrescu 16.11.2019, 15:15
Chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel: o reţetă suedeză tocmai bună pentru azi

Rețeta de chiftele din carne cu cartofi și sos bechamel este preferată gospodinelor. Acest preparat suedez este la îndemână oricui și perfect de g[tit pentru familie și prieteni.

 

Rețeta perfectă de chiftele de carne, cartofi şi sos bechamel

 

Ingrediente chifteluţe:

– 500 g carne tocată
– 2 cartofi medii
– 2 cepe
– 2 ouă
– 1 lingură pătrunjel verde
– 1 linguriţă mărar verde
– sare
– piper după gust
– făină
– ulei pentru prăjit

Reteta suedeza este usor de preparat
Reteta suedeza este usor de preparat

Ingrediente sos:

– 30-40 g unt
– 2 linguri făină
– 1/2 litru lapte
– 100 g smântână
– zeama de la 1/2 lămâie
– pătrunjel verde
– sare
– piper alb

Preparare:

Ceapa se taie felii şi se căleşte in 2 linguri de ulei. Cartofii (cruzi) curăţaţi, împreună cu ceapa călită se dă prin maşina de tocat carne şi se adaugă la carne.

Punem cele 2 ouă proaspete, condimentăm cu sare, piper şi punem pătrunjelul verde tocat şi mărarul.

Se amestecă până se omogenizează apoi trecem chifteluţele prin făină şi le prăjim în ulei încins.

 

Sos Bechamel:

Punem la topit untul şi făina la foc şi le înfierbântăm fără ca făina să îşi schimbe culoarea (la foc mic), şi stingem cu 1/2 l lapte fierbinte adăugat treptat având grijă să nu facă cocoloaşe.

Se pune sare, piper alb după gust şi zeama de la 1/2 lămâie şi pătrunjelul tocat iar mai apoi adăugăm şi 100 g smântână.

Acest sos îl turnăm peste chifteluţe şi dăm totul la cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute.

Urmăriți Impact.ro și pe