Rețetă de ardei umpluți din carne de vită tocată și condimentată cu aceste 4 ingrediente inedite

Daria Petrescu / 14.08.2020, 12:45
Rețetă de ardei umpluți din carne de vită tocată și condimentată cu aceste 4 ingrediente inedite

Rețetă de ardei umpluți din carne de vită toccata este nelipsită din meniul gospodinelor din toate zonele. Extrem de apreciată de întreaga familie, rețeta este una simplă, iar cele 4 condimente pe care le adăugați mâncării, fac ca gustul să fie unul desăvârșit. Iată cum preparați ardeii umpluți cu carne de vită și care sunt ingredientele care îi dau un gust special.

Ingrediente:

umplutura:

400 gr orez

600 gr carne de vită toccata

2 cepe medii

2 linguri boia

1 lingură piper (asta și după gust)

1 lingura delikat de legume sau sare dupa gust

o legatura frunze de patrunjel

o legatură mărar

cimbru

o roșie mare ( sau o lingură de pasta de tomate)

2 ouă

20 ardei mici

1,5 l suc de roșii

șorici de porc (opțional)

Mod de preparare:

Umplutură

Puneți într-un bol orezul, carnea tocată, ceapă tăiată mărunt, roșia decojită și tăiată mărunt. Adăugați pătrunjelul, mărarul și cimbrul spălate bine și tăiate mărunt. Apoi puneți  piper, sare (sau/și delikat) ,boiaua și ouăle.

După toate astea, amestecați foarte bine. Este bine să evitați prăjirea în ulei (când pot!). Dacă nu este grasă deloc carnea se poate adaugă și o lingură de ulei. Dacă rămâne umplutură (asta depinde de mărimea ardeilor) eu o pun într-o pungă în congelator, pt altă dată.

Umpleți cu o lingură ardeii (se îndeasă bine umplutură) și așezați  în oală mai înghesuiți să nu se ridice și cu gură în sus.

Tăiați în bucăți șoriciul de porc afumat (dacă nu, se poate cumpără șunculiță țărănească sau bacon, sau chiar bucăți de slănină). Puneți șoriciul printre ardei. Amestecați sucul de roșii cu apă (să fie suficient să acopere de vreo 4 degete ardeii).

Condimentați cu delikat/sare, piper, zahăr (dacă e acru sucul), ketchup. Apoi puteți turna peste ardei, cu grijă, pe margini, să nu deranjeze ardeii. Puneți pe foc pe aragaz până când a început să dea în clocot apoi. Apoi puneți oala în cuptor și am lăsat-o acolo la foc mediu 1 ora, potrivit rețetei recomandate de bucătăraș.ro.

 Secretele cimbrului

Cimbrul își are originile pe țărmurile europene ale Mării Mediterane.  În trecut, cimbrul se denumea și lămâiță, respectiv lămâioară și era deosebit de apreciat în Evul Mediu, mai ales în bucătăriile de pe lângă așezămintele monahale.

Cimbrul, atâta timp cât este cultivat într-un loc bine însorit, se mulțumește cu puțin
Cimbrul, atâta timp cât este cultivat într-un loc bine însorit, se mulțumește cu puțin

Este întrebuințat în diferite preparate culinare, mai ales în mâncarea de fasole, cea de linte, dar și la prepararea cărnii de porc și de vânat. Frunze și tulpini întregi de cimbru se introduc uneori în borcanele în care se murează varza și castraveții. Se folosește, de asemenea, la prepararea sarmalelor.

Cimbrul, atâta timp cât este cultivat într-un loc bine însorit, se mulțumește cu puțin. Crește pe aproape orice tip de sol, rezistă la secetă, dar și la ploi abundente. Este în schimb o plantă sensibilă la buruieni, de aceea plivitul trebuie făcut cât mai des.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI