Rețetă gogoși pufoase fără drojdie. Se prepară extrem de rapid și sunt extraordinar de delicioase

06 11. 2020, 14:10

Gogoșile pufoase pot fi pregătite și fără drojdie. Se fac extrem de rapid, din câteva ingrediente la îndemână, și sunt foarte delicioase.

Rețetă gogoși pufoase fără drojdie. Ingrediente

  • 1.5 pahare de făină (225 g)
  • ½ pahar de lapte cald (125 ml)
  • o lingură de unt
  • un ou
  • 2-3 linguri de zahăr
  • ulei — pentru prăjit
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
Gogosi glazurate

Rețetă gogoși pufoase fără drojdie. Mod de preparare

Mai întâi, este important ca făina să fie cernută împreună cu bicarbonatul de sodiu și praful de sare, într-un bol adânc. Apoi, se bate bine oul cu zahărul, până când se omogenizează, și, separat se topește untul, ce se lasă la răcit.

După aceea, se face o adâncitură în bolul cu făină. Acolo se toarnă untul topit, oul bătut și laptele cald. Se amestecă aluatul cu o lingură. Apoi, se începe frământarea, cu ajutorul mâinilor.

Atenție! Aluatul trebuie să devină moale și lipicios. Se poate adăuga făină, dacă este nevoie. Însă, nu trebuie să se exagereze cu cantitatea de făină din aluat.

Vezi și: Rețetă simplă și rapidă de gogoși de post pufoase. Iată cum să le faci

Apoi, se acoperă aluatul, cu un bol. Se lasă neatins timp de 10 minute. După aceea, se întinde o foaie de aluat cu grosimea de aproximativ un centimetru.

Urmează o parte de creativitate a acestei rețete. Formarea gogoșilor. Acestea se pot face cu o gaură în mijloc sau fără. În cazul în care se alege cea de-a doua variantă, gogoșile pot fi umplute cu gem sau ciocolată, după preferință.

Vezi și: Rețetă de gogoși cu vin, fără dospire. Le faci cu lingura și se topesc în gură

Pentru cea din urmă variantă de formare a gogoșilor, se ia un pahar cu gura rotundă și se decupează cerculețe din aluat. Însă, dacă se preferă cele cu o gaură în mijloc, se folosește și o formă mai mică pentru a decupa un cerc mai mic în interiorul fiecărui cerc mare.

După ce foaia de aluat este gata decupată, după plac, urmează prăjirea gogoșilor. Se încinge o cantitate mare de ulei. Gogoșile se prăjesc pe foc mediu, pe ambele părți, până când devin rumene. Ulterior, se transferă pe prosoape de hârtie, astfel încât să se elimine excesul de ulei.

În final, gogoșile se servesc după pofta inimii. De exemplu, acestea se pot presăra cu zahăr pudră sau se pot glazura cu ciocolată neagră sau albă. Peste glazură se pot adăuga fulgi de cocos sau bomboane pentru decor sau altceva, după imaginație și dispoziție.