Rețetă de gogoși cu vin, fără dospire. Le faci cu lingura și se topesc în gură

Rădulescu Valentin 22.10.2020, 12:21
Rețetă de gogoși cu vin, fără dospire. Le faci cu lingura și se topesc în gură

Deoarece a venit toamna, este momentul perfect pentru rețete mult mai speciale. Gogoșile cu vin sunt unele dintre cele mai deosebite delicatese pe care le puteți face în casă. Acestea au un gust extraordinar de bun, astfel încât ți se topesc în gură. Mai mult, acestea sunt fără dospire, ceea ce le face să arată excelent în farfurie.

Gogoși cu vin, o adevărată delicatesă!

Gogoșile cu vin sunt unele dintre cele mai bune delicatese pe care le poți face în casă, mai ales în perioada de toamnă. Din rețeta prezentată mai jos, vor ieși aproximativ 44 de gogoși din care vei vrea să muști cât mai repede posibil.

Pentru a prepara gogoșile cu vin, ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 ml vin alb, 1 lingură cu unt (clarificat ”ghee”), 200 g de făină, 1 praf de sare, 4 ouă micuțe, 1 lingură de zahăr tos și 1 pachețel de zahăr vanilat. Timpul de preparare și gătire este în jur de 60 de minute.

Rețetă de gogoși cu vin, fără dospire. Le faci cu lingura și se topesc în gură
Rețetă de gogoși cu vin, fără dospire. Le faci cu lingura și se topesc în gură

Modul de preparare

După ce facem rost de toate ingredientele, lăsăm ouăle puțin la temperatura camerei, timp în care pregătiți o cratiță mică în care fierbeți vinul cu untul. După ce a dat primul clocot, adăugați făina și praful de sare treptat, în timp ce amestecați. Aluatul se amestecă până se răcește.

Acum când aluatul s-a răcit, adăugați pe rând cele 4 gălbenușuri, continuând să amestecați. După această etapă, adaugați tot zahărul, iar apoi puneți la topit untul clarificat cu ”ghee” sau uleiul la foc mic.

După ce am amestecat albușurile, am obținut aluatul mult așteptat, observând că are o consistentă groasă, dar nu la fel ca cea pentru chec. Acum este necesar sa luați din compoziție și să turnați peste untul sau uleiul încins, astfel încât să ocupați toată suprafața de gogoși. După 1-2 minute, acestea se întorc cu o furculiță. După ce se prăjesc și se umflă, ceea ce se întâmplă rapid, se scot pe șervețele de hârtie.

Așteptați să se răcească, după care puteți să puneți sirop din miere, lămâie și apă pentru un gust mai special, ori, dacă nu, puneți zahăr pudră pe deasupra.

Urmăriți Impact.ro și pe