Rețetă simplă și rapidă de gogoși de post pufoase. Iată cum să le faci

Daria Petrescu 06.04.2020, 09:58
Rețetă simplă și rapidă de gogoși de post pufoase. Iată cum să le faci

Pentru cei care sunt încă în perioada postului de Paște, vă prezentăm o rețetă simplă de gogoși pufoase. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul va fi unul neașteptat. Sunt ieftine, se fac fără efort și sunt desertul perfect pentru zilele în care vrei să te răsfeți cu ceva dulce. Iată de ce aveți nevoie!

Rețetă simplă și rapidă de gogoși, perfecte pentru perioada postului

V-am prezentat mai jos o rețetă simplă și rapidă de gogoși, tocmai bune pentru perioada postului!

Ingrediente:

500 g faină;

250 ml apă (călduţă, neapărat!);

25 g drojdie proaspătă;

50 ml ulei;

2-3 linguri zahăr;

2 fiole esență de vanilie;

1 praf de sare.

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în puțină apă călduță. Dacă ai drojdie uscată, se folosesc doar 10 grame. Combină, într-un vas măricel, făina și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul.

Toarnă, treptat și amestecă continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.

Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă gogoșile la dospit până își dublează volumul.

Unge masa de lucru cu puțin ulei. Pune aluatul de gogoși de post, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.

Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și gogoșile sunt numai bune de servit, este rețeta recomandată de Unica.ro.

Rețete pentru Postul Paștelui 2020

Fie ca ții post sau nu, poți încerca o multitudine de rețete delicioase care te vor face să uiți că te afli în plin Post, într-o perioadă în care trebuie să renunți la multe dintre alimentele care îți fac cu ochiul. Poți găti mâncăruri savuroase, de la supe și paste, la legume și deserturi. Se prepară repede și sunt delicioase

Postul Paștelui este cel mai aprig și lung post
Postul Paștelui este cel mai aprig și lung post

Când se mănâncă pește în Postul Paștelui 2020

Miercuri se ajunează până seara (odinioară până după săvârşirea Liturghiei Darurilor mai înainte sfinţite), când se mănâncă pâine şi legume fierte fără untdelemn.

În tot restul postului, în primele cinci zile din săptămână (luni-vineri inclusiv) se mănâncă uscat o singură dată pe zi (seara), iar sâmbătă şi duminică de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin.

La praznicul Buneivestiri (25 martie) şi în Duminica Floriilor se dezleagă şi la pește (când însă Bunavestire cade în primele patru zile din Săptămâna Patimilor, se dezleagă numai la untdelemn şi vin, iar când cade în vinerea sau sâmbătă acestei săptămâni, se dezleagă numai la vin)”, spune părintele Prof. Dr. Ene Branişte, citat de crestinortodox.ro

 

Urmăriți Impact.ro și pe