Rețetă gogoși cu brânză sărată. Este preferata gospodinelor fiindcă are un gust aparte. Învată s-o prepari acum

Andreea Bisinicu 12.11.2020, 07:53
Rețetă gogoși cu brânză sărată. Este preferata gospodinelor fiindcă are un gust aparte. Învată s-o prepari acum

Rețetă gogoși cu brânză sărată. Este preferata gospodinelor fiindcă are un gust aparte. Învată s-o prepari acum. După ce le vor gusta, cei mici îți vor cere să le mai faci.

Rețetă gogoși cu brânză sărată. Ingrediente

Suntem deja în luna noiembrie, iar gospodinele se întrec în preparate delicioase. Și pentru că se apropie sezonul festiv…se apropie mesele îmbelșugate. Ce merge cel mai bine, după o mâncare bună? Sau chiar ca aperitiv? Nu-i așa că niște gogoși cu brânză sărată? Încearcă și tu rețeta asta acum. Ies mai bune decât la gogoșerie. Ai nevoie de următoarele in grediente:

  • 250gr faina,
  • 120 ml lapte caldut,
  • 12gr drojdie proaspata sau 3.5 gr drojdie uscata (jumatate de plic),
  • 40gr zahar,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 70 g branza sarata rasa,
  • 30gr unt topit,
  • 1 praf de sare,
  • ulei pentru prajit,
  • 50g zahar pudra pentru pudrat
Cum se prepara cele mai bune gogosi cu branza sarata. Reteta asta e preferata gospodinelor
Cum se prepara cele mai bune gogosi cu branza sarata. Reteta asta e preferata gospodinelor

Rețetă gogoși cu brânză sărată. Mod de preparare

Pentru început, pune drojdia într-un pahar și, apoi, amestec-o cu o linguriță de zahăr din cantitatea totală. Mai departe, amestecă totul cu două lingurițe de lapte călduț.

Se lasă maiaua formată la dospit pentru circa 5-10 minute. În continuare, într-un bol trebuie să pui faină, adaugi ouăle bătute, brânza rasă, restul laptelui, sarea, restul de zahăr și esența de vanilie. Peste făină vei adăuga maiaua. Amestecă bine cu o lingură din lemn până se încorporează toate ingredientele.

Mai departe, vei adăuga untul topit și răcit, treptat. Nu uita să frămânți aluatul până devine neted și complet nelipicios. Se formeaza o bilă de aluat pe care o vei unge cu puțin ulei. Se acoperă bolul cu o folie alimentară și se așează într-un loc călduț și se așteaptă să crească până își dublează volumul.

Următorul pas e foarte simplu. Pune făină peste blatul de lucru. Întinde aluatul, cu ajutorul unui sucitor, într-o foaie groasă cam de 1 – 1,5 cm. Se taie gogoșile cu ajutorul unui cuțit.

E foarte important să întorci gogoșile imediat ce devin aurii pe o parte și până devin rumene pe ambele părți. Când sunt gata gogoșile, le vei scoate.

La final, se pun gogoșile ca să se scurgă pe o tavă în care s-au pus servete de hârtie, ca să se absoarbă surplusul de ulei. Înainte să le servești, pudrează gogoșile cu puțin zahăr. Dacă nu ai zahăr la îndemână, poți lua un praf de scorțișoară.

Asta e tot! Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe