Ai poftă de ceva bun? Ai musafiri care îți vin în vizită? Reteta asta de prăjitură cu morcov și mere va face deliciul oaspeților tăi. Se prepară imediat.
Morcovul și merele sunt vedete în sezonul tomnatic. Și dacă tot e toamnă, atunci merită să încerci o rețetă delicioasă și rapid de făcut. Prăjitura cu morcov și mere este nelipsită de pe mesele românilor. Iată care sunt ingredientele necesare.
Vezi și Cușma lui Guguță cu vișine. Rețeta simplă pentru cea mai gustoasă prăjitură
Pentru început, amestecă uleiul cu zahărul. Apoi, adaugă, pe rând, morcovul alături de măr, scortișoara, sucul și coaja unei portocale și faina cernută. Amestecă-le pe toate cu praful de copt, stafidele și esența de rom.
Mai apoi, pregătește o tavă și unge-o cu ulei. Tapetează bine cu faină. Toarnă compoziția omogenizata bine. La final, pune tava în cuptorul încins dinainte vreo 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coaptă.
După ce se coace prăjitura, scoate-o din tavă și las-o să se răcească. Pune cu zahăr pudră, la final, și gata. Desertul tău este gata de servit. Poftă bună!
Și dacă tot am vorbit despre mere și faptul că este sezonul lor, vă mai prezentăm încă o rețetă perfectă pentru mesele festive și nu numai, potrivite perioadei în care ne aflăm.
Se iau mere dulci-acrișoare, se spală și se lasă în coajă. Se dau pe răzătoare mare și se stoarce zeama în mâini. Se așează într-un recipient și se adaugă o linguriță de scorțișoară măcinată peste ele.
Se iau apoi nucile și se prăjesc pentru puțin timp într-o tigaie. Se lasă la răcorit ți se mărunțesc cu robotul. Se amestecă nucile alături de zahăr.
Vezi și Secretul pentru niște frigănele perfecte. Rețeta simplă pentru un desert gustos
Se pun 16 foi subțiri. Partea principală și blatul de sus se fac cu câte patru foi și în interior se pun câte două foi. Se pregătește untul care a fost topit și se amestecă cu coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Pentru a putea face totul mai simplu, plăcinta se montează direct pe hârtie de copt.
Se trage totul apoi la final în tavă. Acele foi trebuie unse reciproc. Se ia prima foaie de aluat peste hârtia de copt și se uns-o cu unt topit. A patra foaie nu se mai unge pentru că peste ea punem umplutura.
Peste foaia rămasă adăugăm umplutura. Vor fi patru straturi de umplutură. Merele și nuca se împart cu zahărul în patru. Se presară prima porție de mere la care am pus nucă cu zahăr. Ultima foaie, cea de sus, se unge cu restul de ulei și se pune peste ea zahăr vanilat. Se așează totul într-o tavă la cuptor și se secționează în bucățele mai mici. Aceasta se pune în cuptorul preîncins la 190 celsius în decurusl a 35 de minute.