Dieta cu cartofi – păreri pro și contra despre un regim controversat

Emanuela Pană 15.11.2020, 12:26

Dieta cu cartofi se bucură de recunoaștere în rândul doamnelor și promite pierderea în greutate a până la 10 kilograme în doar două săptămâni, fără a te infometa. Tot ce trebuie să faci este să mânânci cartofi și vei vedea cum kilogramele te „părăsesc“. Ca în cazul oricărei diete, părerile sunt împărțite și în ceea ce privește cura cu cartofi. Vă oferim mai multe detalii, în continuare.

Dieta cu cartofi – cea mai eficientă?

Fie că vin sub formă de piure, nature sau prăjitți, cartofii sunt de-a dreptul gustoși și, exceptându-i pe cei prăjiți, sănătoși. Cu toate că în mod normal nu sunt recomandați în curele de slăbire, există, totuși, o dietă care se bazează exclusiv pe cartofi. Este un regim rapid, fără efort, dar mai ales fără înfometare, iar dacă îți și plac cartofii, atunci va fi cea mai simplă dietă pe care te poți baza.

Dieta cu cartofi datează încă din anul 1849, fiind creată de medic nutriționist din America, fiind destinată femeilor care aveau probleme digestive, care voiau să sbăbească fără mare efort. Datorită rezultatelor vizibile pe care le-au obținut, multe dintre ele au numit cartoful drept cea mai bună „pilulă de slăbit“.

Pe toată durata dietei poți ai voie să mănânci cartofi și orice legume dorești și ești scutită de grija numărării caloriilor. De asemenea, nu trebuie să cântărești porțiile și nici să le reduci. Așadar, poți mânca pe săturate!

Cartofii îi poți prepara sub diferite forme: fierți, copți, la cuptor, la aburi, în supă, întregi, tăiați cubulețe, piure, etc. Regula este simplă: fie consumi doar cartofi, fie îi combini cu legume, dar fără să adaugi grăsimi (unt, ulei, smântână, brânză, sos gras, etc), carne sau orice alte preparate. Exclusiv cartofi și legume. În schimb, pentru un plus de gust, poți adăuga mirodeniile preferate: sare (în cantități mici), piper, mărar, pătrunjel, usturoi, sau poți folosi sosuri fără grăsime: salsa, ketchup, barbecue, etc.

În ceea ce privește lichidele, ai voie să bei apă, ceai de plante, ceai negru și cafea fără zahăr.

Păreri pro și contra despre un regim controversat

În primul rând, trebuie să menționăm ca înainte de a începe orice fel de dietă, este indicat să vă interesați dacă este sau nu o cură potrivită pentru voi. O dietă poate să dea rezultate în cazul unor persoane și să fie ineficientă pentru altele. Așadar, întrebați-vă medicul dacă puteți ține o anumită dietă, fără ca aceasta să vă creeze probleme de sănătate.

Păreri pro și contra dietei cu cartofi
Păreri pro și contra dietei cu cartofi

Păreri pro

„O dietă care te satură, nu faci foamea, o dietă care te ajută să înveți cum să mănânci corect, rezultate excelente. Recomand.“

„Foarte bună, dă rezultate. Eu am experimentat!“.

„Eu am inceput dieta de vreo 2 săptămâni și pot spune ca este ușor de ținut și chiar funcționează“.

„Eu și alăptez! Mă bucur ca am dat peste acestă dietă. Îmi pare așa de ușor de ținut“.

„Am slăbit 10 kg cu această dietă. Sunt foarte mulțumită“.

„Scriu aceste rânduri după ce am văzut că funcționează și într-o lună am slăbit 9 kg fără să mă simt înfometată“.

Păreri contra

„Nu am trișat deloc. Am ținut strict. Sunt un pic dezamăgită…“.

„Nici eu nu sunt vreo specialistă, dar vorbesc din experiența mea. Poate că la alții ține, dar eu, după orice regim rapid, puneam kilogramele la loc, cam în același ritm“.

Citește și: Totul despre dieta militară. Meniul acesteia și ce rezultate se pot obține

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...