Anna Lesko este o prezență extrem de apetisantă în showbiz-ul românesc, având adesea apariții senzuale, care incită mintea și ochii privitorilor. Totuși, puțini cunosc despre vedetă că este și o gospodină desăvârșită. Iar acest lucru l-a demonstrat recent după ce urmăritorii săi au putut descoperi rețeta de cozonac a Annei Lesko.
Și-a obișnuit fanii cu tot felul de activități casnice, pe care Anna Lesko reușește să le prezinte într-o manieră caracteristică, îmbrăcată sumar și afișând gesturi lascive și incitante. Totuși, nimeni nu se aștepta ca printre aceste veleități de gospodină să se numere și prepararea cozonacilor, un desert cunoscut pentru dificultatea cu care se realizează. În timp ce unele femei se țin departe de acest preparat, Anna Lesko a împărtășit cu fanii săi rețeta specială, moștenită de la familia sa. Cei care nu au încercat rețeta de cozonac a Annei Lesko sigur o vor face.
E un mix de metode de la bunica ucraineancă, de la părinți, de la o mătușă. Am luat de la toți câte ceva și am făcut propria rețetă, așa cum îmi place mie, a mprturisit Anna Lesko prietenilor săi de pe contul de Instagram.
Pentru aluat:
Pentru compoziție:
Îmbrăcată într-un maieu sexy și machiată, Anna s-a pus pe treabă și s-a apucat să frământe aluatul pentru cozonac, în timp ce urmăritorii săi erau mai degrabă absorbiți de decolteul său. Cei care au urmărit însă rețeta au putut să păstreze câteva trucuri de la frumoasa ucraineancă. Aceasta a dezvăluit astfel rețeta de cozonac pe care o cunoaște din familie, dar pe care a îmbunătățit-o după bunul plac.
Cântăreața a cernut pentru început făina, pe care a dat-o prin sită de 3-4 ori.
Pentru aluat, am folosit 1 kg de făină, 500 ml de lapte călduț, 7 gălbenușuri, 50 g drojdie, 400 g zahăr, 100 g unt, coaja de la o portocală și o lămâie, un praf de copt și esență de vanilie. Mai întâi am pus în mijlocul făinii drojdia, un pic de zahăr și 150 ml de lapte. Am lăsat 15 minute să se topească, timp în care am blenduit gălbenușurile cu zahărul, am pus și restul ingredientelor și am amestecat, a explicat ea.
Umplutura este însă cireașa de pe tort, pentru că aceasta a fost din plin. Rețeta de cozonac a Annei Lesko include ingredientele pentru umplutură pe care vedeta le-a adăugat după prepararea aluatului. După ce a împărțit aluatul în două, Anna a întins cu ajutorul unui făcăleț fiecare bucată în parte și a adăugat umplutura. Ulterior, aluatul a fost așezat în tăvi și a mers direct la cuptor, timp de 50-60 de minute, la 180 de grade. Finalul este unul care îți lasă cu adevărat gura apă.