Cum poți să faci, acasă, pâine fără drojdie. Rețetă simplă și delicioasă de la Ela Crăciun

Redacția IMPACT 02.04.2020, 20:39
Cum poți să faci, acasă, pâine fără drojdie. Rețetă simplă și delicioasă de la Ela Crăciun

În această perioadă, foarte multă lume apelează la rețetele tradiționale. Poți face pâine acasă și fără drojdie, fiind un ingredient deficitar de găsit, în perioada în curs. O propunere de rețetă ușoară și delicioasă, numai bună de pus în practică, vine de la Ela Craciun.

Cum poți să faci, acasă, pâine fără drojdie. Rețetă simplă și delicioasă de la Ela Crăciun

Pentru a face pâine de acasă nu este necesară, în mod obligatoriu, drojdia. Este un preparat ce poate fi realizat în mai multe moduri, existând numeroase rețete, foarte bune de încercat, în perioada de față. De asemenea, veți putea în acest mod să evitați și deplasările la cumpărături, dacă este singurul aliment care vă lipsește de pe masă.

Ela Crăciun propune o rețetă foarte ușor de pus în practică, acasă, pentru pâine fără drojdie. Ingredientul activ din acest preparat este reprezentat de iaurt, de aceea pâinea va crește corespunzător, precum cea pregătită cu drojdie proaspătă, fie uscată. Vedeta a publicat rețeta video pe contul ei oficial de Facebook și a primit numeroase laude, din partea gospodinelor aflate în căutare de inspirație.

„Pâinea de la supermarket se poate întări în câteva zile, astfel că cel mai comod pentru noi este ca, în perioada de izolare la domiciliu, să preparăm acasă acest aliment. Este simplu, nu necesită multe ingrediente și, mult, poate reprezenta un episod de joacă foarte interesant alături de copiii noștri.”, a transmis Ela Crăciun.

Cum poți să faci, acasă, pâine fără drojdie. Rețetă simplă și delicioasă de la Ela Crăciun
Ella Crăciun le-a arătat fanilor ei cum pot face pâine de casă, fără drojdie

Ingrediente pentru pâine de casă fără drojdie:

• 200 grame făină

• 3 grame praf de copt

• 130 grame iaurt natural

• 2 linguri ulei de măsline

• 1 linguriță mică sare

• 1 lingură mix de semințe (susan, floarea soarelui, dovleac, in)

• 2 lingurițe ierburi aromatice

• 1 ou mic

Mod de preparare pentru pâinea de casă fără drojdie:

Făina se cerne într-un bol, după care se adaugă praful de copt, alături de sare, iaurt și uleiul de măsline. Se amestecă totul până când se obține o cocă. Se adaugă ierburile aromatice și semințele în preparatul de casă, după gust. Aluatul trebuie frământat pentru câteva minute, și se poate modela în diverse forme. Cele alese de Ela Crăciun au fost chiflele, peste care a adăugat și semințe, odată ce au fost pregătite.

De asemenea, pâinea se pune într-o tavă la alegere, în funcție de formele alese, iar mai apoi la cuptorul preîncălzit. Pâinea de casă fără drojdie se lasă la copt timp de 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Cu câteva minute înainte de-a scoate preparatul de la cuptor, se unge cu ou.

„Sunt foarte delicioase. Mi-au plăcut atât de mult, încât am mai făcut o rundă după aceea”, a mai transmis Ela Crăciun, în mediul online.

Urmăriți Impact.ro și pe