Rețetă ciorbă de varză tradițională. Este incredibil de gustoasă și ideală pentru postul Crăciunului

Iancu Andreea, Mirabela Năstase 01.12.2020, 08:11
Rețetă ciorbă de varză tradițională. Este incredibil de gustoasă și ideală pentru postul Crăciunului

Dacă nu știi ce să mai gătești pentru meniul din postul Crăciunului, încearcă o rețetă de ciorbă de varză tradițională. Este extrem de savuroasă și hrănitoare și are puține calorii, în cazul în care vrei să ai grijă de siluetă.

Ce ingrediente sunt necesare pentru o ciorbă de varză tradițională

Adesea folosită în curele de slăbire, ciorba de varză este ideală și pentru zilele de post. Bogată în nutrienți și vitamine, varza murată poate fi considerată un adevărat aliment minune. Cu o bogăție de vitamine, în special provitamina A, vitaminele C și E, B1, B2, B3, B5, B6, B9, varza murată trebuie consumată cel puțin o dată pe săptămână. Aceasta dispune de cantitățile potrivite de fibre și minerale precum calciu, magneziu, fier, însă are în compoziție și oligoelemente precum iod, cupru, mangan și sulf. Ai astfel, motive în plus să prepari o ciorbă de varză tradițională.

De asemenea, este cunoscut faptul că o porție de varză murată pe zi asigură necesarul de vitamina C de care organismul uman are nevoie. Totodată, acest aliment este o sursă ideală de vitamina U. Ea este responsabilă de vindecarea ulcerului peptic, însă este de reținut că vitamina U se distruge prin fierbere, potrivit adevarul.ro.

Pe de altă parte, varza murată ajută la stimularea arderii grăsimilor și la normalizarea apetitului. Nu degeaba se recomandă varza murată și zeama de varză murată în curele de slăbire. Cu asemenea beneficii, rețeta de ciorbă de varză murată ar trebui să fie inclusă în meniul tuturor.

Ingrediente

  • 1 varză acră medie
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 roşii în bulion
  • 1/2 litru zeamă de varză
  • 1 lingură ulei
Varza murată, un aliment bogat în beneficii foto - exquis.ro
Varza murată, un aliment bogat în beneficii
foto – exquis.ro

Cum se prepară ciorba de varză

În primul rând se ține cont de cât este de sărată varza murată. Dacă nivelul de sare este prea mare, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte. Pentru a desăra doar puțin varza murată, se poate lăsa în apă doar câteva ore. Ulterior, aceasta se taie fideluță.

Folosind oala de fiert ciorbă, vom adăuga uleiul și ceapa tăiată mărunt în prealabil, pentru a se căli. Morcovul se dă pe răzătoarea mare, iar apoi și păstârnacul. Și ele se adaugă în oală și se lasă puțin, până când se înmoaie. Apoi, se adaugă varza tăiată și cuburi de cartofi. Peste toate legumele se pune apă și se lasă la fiert. În funcție de cantitatea de apă pe care o adaugi, rețeta de ciorbă de varză va ieși mai densă sau mai subțire.

La final, se adaugă roșiile, decojite de pieliță, zeama de varză și se mai lasă să clocotească totul câteva minute. Când ciorba de varză este gata, se adaugă deasupra cimbru uscat și se stinge focul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...