Acesta este preparatul tradițional pe care toți românii îl adoră. Învață să-l prepari acum, vei vedea că ai nevoie de puține ingrediente. Este alegerea perfectă pentru o cină în familie.
Ce preparat poate fi mai potrivit pentru un sfârșit de toamnă? Dacă te-ai săturat de dovleci, vinete și alte mâncăruri de acest gen, azi îți propunem o soluție gustoasă și o idee pe care toată familia o va aprecia: rețetă de varză murată cu carne. E foarte bună, se prepară imediat și ai nevoie de câteva ingrediente, pe care le găsești, cu siguranță, prin cămară:
Pentru început, taie carnea în cubulețe și rumenește-o în două linguri de ulei. Apoi, se stinge cu 100 ml vin.
Mai departe, pune capacul și lasă totul să fiarbă circa cinci sau 10 minute. Adaugă ceapa, pe care o vei căli. Apoi, adaugă ardeiul. Stinge totul cu două căni de apă.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Toacă varza scursă și pune-o în ceaun. Peste varză adaugă sare, piper, o lingură de boia, foaie de dafin și cartofii, pe care îi tai tot cubulețe.
Pune compoziția la fiert pentru aproximativ 45 minute și acoperă oala cu un capac. Înainte să fie făcută, adaugă pasta de tomate și mai lasă mâncarea pe foc încă cinci sau zece minute. La final, adaugă pătrunjelul, care îi va da un gust desăvârșit.
Preparatul este gata. Îl poți servi cald cu smântână, ardei iute și mamaligă! Poftă bună!
Varza murată este bogată în sodiu, așadar nu este recomandată celor care suferă de hipertensiune. În plus, excesul de sare favorizează retenția de apă și problemele renale.
De asemenea, varza murată poate provoca balonare dacă este consumată în exces. Dacă nu sunt „atacate” cu suplimente alimentare potrivite, simptomele pot persista și două zile. Zeama de varză murată poate provoca și diaree, însoțită de crampe abdominale.
Varza murată și zeama de varză murată reduc nivelul de colesterol din sânge, menținând sănătatea inimii. Sunt și o sursă de vitamina K2, compus ce reduce riscul de boli de inimă prin prevenirea acumulării de depozite de calciu pe artere. Tot vitamina K2 întărește oasele și scade riscul de fracturi la bătrânețe.