Rețetă ciorbă de fasole cu zeamă de varză. Ceva mai bun de atât n-ați mâncat niciodată

Andreea Bisinicu 13.11.2020, 08:49
Rețetă ciorbă de fasole cu zeamă de varză. Ceva mai bun de atât n-ați mâncat niciodată

Rețetă ciorbă de fasole cu zeamă de varză. Ceva mai bun de atât n-ați mâncat niciodată. Acesta este felul principal perfect pentru o zi friguroasă de toamnă târzie. Cum se prepară și în cât timp este gata.

Rețetă ciorbă de fasole cu zeamă de varză. Ingrediente

Suntem la jumătatea lunii noiembrie, iar anotimpul rece se apropie vertiginos de România. Și ce dacă afară e frig și vremea e posomorâtă? Partea bună este că, dacă tot lucrezi de acasă, ai mai mult timp de gătit și pregătit tot felul de mâncăruri delicioase.

Rețeta asta de ciorbă de fasole cu zeamă de varză este exact ce trebuie pentru a te încălzi. Se prepară într-un timp scurt și ai nevoie de câteva ingrediente, pe care sigur le ai deja prin cămară.

  • 1/2 kg de fasole alba
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de suc de rosii
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • carnat afumat cu boia de ardei
  • oregano
  • foaie de dafin
  • ulei
  • 1 l zeama de varza
ciorba de fasole este una dintre preferatele romanilor
ciorba de fasole este una dintre preferatele romanilor

Rețetă ciorbă de fasole cu zeamă de varză. Mod de preparare

Înainte de a te apuca de ciorbă, trebuie să știi asta: nu uita să speli fasolea cu o seară înainte și să o lași la umflat în apă călie.
Pentru început, pune fasolea la fiert. După ce dă în clocot o lași câteva minute să fiarba. Apoi, schimbă apa. Pune peste fasole aproximativ doi litri de apă caldă. Atenăție, să nu fie rece apa, pentru că fasolea se va întări. Lasă totul la fiert până verifici că este bobul fiert.
Între timp, toacă ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul în cubulețe mici. Cârnatul se taie în felii. Încălzește o tigaie cu puțin ulei și prăjește foarte puțin cârnatul.
După aceea, scoate cârnatul din tigaie și, în același ulei, călește legumele: adăugă usturoiul (prima dată) apoi, rând pe rând, vei pune ceapa, ardeiul si morcovul în tigaie.
La urmă, nu uita să adaugi sucul de rosii în tigaie. Lasă un pic să fiarbă. Mai departe, răstoarnă prăjeala, cârnatul și foaia de dafin peste fasole. Într-un final, când compoziția s-a fiert, trebuie să adaugi zeama de varză. Mai lași sa dea puțin în clocot.
Dacă dorești, poți adăuga sare, după gust și puțin oregano. Nu uita că zeama de varză este destul de sărată. Lasă preparatul câteva minute pe masă, să iasă aburii. E gata! Acum poți servi ciorba de fasole cu o felie de pâine de secară și un ardei iute, după preferințe. 
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI