Rețetă ciorbă de pește ca la Brăila. Ingredientul care face diferența

Daria Petrescu 17.08.2020, 19:43
Rețetă ciorbă de pește ca la Brăila. Ingredientul care face diferența

Rețeta de ciorbă de pește diferă de la o zonă la alta, în funcție de gust, de ingrediente și de modul de preparare, care nu este deloc complicat. În cazul în care nu ați încercat celebra rețetă de borș de bește ca la Brăila, vă prezentăm mai jos cea mai rapidă variantă. Preparatul este perfect pentru o familie numeroasă sau o petrecere între prieteni. Iată cum se prepară și care sunt ingredientele care fac diferența.

Ingrediente pentru ciorba de pește

3 kg Capete şi cozi de Crap de Dunăre, albitură

2 morcovi

cepe- 2 bucăți

2 ardei grași

4 felii țelină

6 bucați de cartofi

2 polonice ulei

Două căni suc de roșii

2 conserve roșii decojite

Sare

Oțet

Leuștean

Mode de preparare:

Trebuie precizat că din aceste cantități se obțin 20 de porții. Cantitatea ideală în cazul în care aveți mulți invitați la masă, potrivit cramaterente.wordpress.com.

Astfel că, într-o oală de 10 litri se fierb capetele și cozile de crap, albitura. Pentru că bucățile mai mari de pește fierb mai repede ele vor pluti la suprafața apei. Le scoateți din vas și le lăsați la răcit, pentru ca mai apoi să le porționați.

Borșul se poate prepara în casă
Borșul se poate prepara în casă

După ce albitura a fost fiartă, astfel încât să se desprindă de pe oase, pe luneți într-o strecurătoare, apoi faceți o pastă, folosind blenderul. Apoi, puneți această pastă înapoi în oala de 10 litri.

Tocați legumele cubulețe mici și căliți în două linguri de ulei. Când acestea devin ușor aurii se adaugă în oala/ceaunul cu ciorbă şi se lasă la fiert.

Apoi, când  cartoful este uşor de sfărâmat se adaugă sucul de roşii (500ml) şi două cutii de roşii decojite (cca.800g) date prin blender tot în oală. Ciorba se potrivește de gust cu sarea și oțetul, la care adăugați un plic de pătrunjel și unul de leuștean. Mai lăsați ciorba să fiarbă aproximativ 5 minute, apot stingeți focul și o lăsați acoperită câteva minute.

Despre borș

Borșul este folosit de gospodinele din toată țara, în general pentru ciorbe. Nu este greu de preparat. Însă este extrem de gustos dacă este făcut în casă. Borșul este o zeamă acră preparată din grâu sau secară.

În bucătăria de la noi, „borș” se folosește atunci când denumești o ciorbă acrită cu această zeamă. Se găsește și în comerț, însă este mult mai sănătoasă dacă o preparați în bucătăria proprie.  De asemenea, supa de origine ucraineană, populară în statele Europei centrale și de est este numită de „borș rusesc” sau „borș de sfeclă”. Acesta este preparat cu varză, în majoritatea acestor țări. Trebuie precizat faptul că pentru un borș puteți folosi mai multe soiuri de pește.

 

Urmăriți Impact.ro și pe