Restricții dure în Germania din cauza Coronavirusului. Angela Merkel a anunțat care sunt acestea și de când intră în vigoare

Stan Filon 28.10.2020, 13:47
Restricții dure în Germania din cauza Coronavirusului. Angela Merkel a anunțat care sunt acestea și de când intră în vigoare

Germania se gândește serios la restricții menite să pondereze numărul mare de noi îmbolnăviri cu cirusul COVID-19, după ce au fost înregistrate peste 11 mii de noi cazuri de coronavirus în numai 24 de ore. Cancelarul Angela Merkel doreşte ca oficialii germani să aprobe miercuri închiderea tuturor restaurantelor şi barurilor începând cu 4 noiembrie.

Germania se pregătește de restricții, după 11 cazuri noi de infectări cu COVID-19

Astfel se încearcă reducerea ratei de infectare cu noul coronavirus. Autoritățile speră ca şcolile şi creşele să rămână deschise, informează Reuters pe baza planului de rezoluţie. Dacă noile restricţii vor fi aplicate, oamenii nu vor putea ieşi în public decât în grupuri formate din locuitorii a cel mult două case, dar încă nu au fost stabilite pedepsele ce vor fi aplicate dacă cineva va încălca legea.

O decizie finală ar putea fi luată miercuri, când va avea loc o conferinţă telefonică la care participă liderii celor 16 landuri germane, iar în urma deciziei lor se vor închide sau nu sălile de fitness, cluburile şi cinematografele, dar şi teatrele şi sălile de spectacol.

Germania adopta noi restrictii
Germania adopta noi restrictii

Autoritățile se așteaptă la 20 de mii de cazuri noi, până la sfârșitul săptămânii

Planul autorităților germane spune că magazinele vor putea funcţiona doar cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi limitând numărul de clienţi. Restaurantele nu vor mai servi la mese, ci vor opera în sistem take-away.

Deşi autorităţile au încercat să evite un blocaj care să lovească puternic economia ţării, evoluţia epidemică recentă ridică un semnal de alarmă. Angela Merkel a avertizat marţi că sistemul de sănătate al Germaniei ar putea atinge curând un punct-limită, iar ministrul economiei Peter Altmaier a declarat că Germania va ajunge probabil la 20.000 de noi infecţii pe zi până la sfârşitul săptămânii.

Germania se confruntă în prezent cu o creştere accelerată a numărului de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind raportate alte 11.409 îmbolnăviri. Astfel, la nivel naţional s-a ajuns la 449.275 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Urmăriți Impact.ro și pe