Vor mai exista și alte restricții în România? Anunțul de ultimă oră al lui Ludovic Orban

Mihai Roșoiu 28.10.2020, 09:26
Vor mai exista și alte restricții în România? Anunțul de ultimă oră al lui Ludovic Orban

Ludovic Orban răspuns întrebării dacă vor mai exista și alte restricții în România. Premierul a făcut un anunțul de la Ambasada României din Franța, premierul aflându-se în această perioadă la Paris.

Premierul Orban a lămurit problema unor noi restricții în România

Aflat în capitala Franței, unde s-a întâlnit cu omologul său, Jean Castex, Ludovic Orban a vorbit despre posibilitatea apariției unor noi restricții. După ce vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că ar putea apărea noi măsuri aplicate în mall-uri, Orban a contrazis varianta:

„Nu cunosc aceste declaraţii, noi luăm decizii, când avem de anunţat decizii le anunţăm public. Poate s-a referit la cinematografele din malluri sau restaurantele din malluri. Acestea sunt afectate de restricţiile care sunt impuse când se depăşeşte indicele de 3 la mie, nu cunosc exact conţinutul declaraţiei. La ora actuală, nu intenţionăm să luăm alte măsuri restrictive. Intenţionăm să aplicăm legislaţia, hotărârea de guvern privind starea de alertă, ordinele comune. Practic, să implementăm măsurile dispuse pentru depăşirea fiecărui prag stabilit”, a explicat Ludovic Orban.

Într-un interviu la Digi 24, Raluca Turcan a făcut unele declarații din care reieșea faptul că ar putea apărea noi restricții. Ea a vorbit despre situația actuală din România și de posibilele măsuri care ar putea apărea în viitor. Vicepremierul a menționat că Executivul nu dorește închiderea unor activități economice. Turcan a spus totodată că măsurile în centrele comerciale s-ar putea acutiza.

Raluca Turcan nu exclude restrictii in malluri
Raluca Turcan nu exclude restrictii in malluri

Al nostru vicepremier a afirmat că în mall-uri ar putea apărea mai multe dispersere cu dezinfectant. Nu a exclus nici varianta unor controale maai stricte în ce privește purtarea măștii de protecție.

Raluca Turcan vrea vigilență maximă a autorităților în Capitală

Reprezentanta Guvernului a atras atenția asupra situației din București. Aflat în scenariul roșu, municipiul ar putea depăși această fază dacă rezultatele viitoarei evaluări vor fi mai bune.

Capitala se afla in scenariul rosu de restrictii
Capitala se afla in scenariul rosu de restrictii

„Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta este perioada de incubaţie şi, practic, de apariţie a efectelor unor măsuri. În Bucureşti avem o săptămână trecută, mai avem o săptămână, după care evaluăm ce se impune să mai facem. Nu pot să pun eu acum degetul pe carantina de noapte. Vom vedea ce ne spun specialiştii şi ce se întâmpă şi în alte ţări. Mai avem 7 zile în care vedem ce se întâmplă cu ţările care au luat deja această măsură, ce efect a avut măsura în alte ţări şi de asemenea, dacă la noi, cu măsurile pe care le-am luat deja, o să avem o scădere”.

Ipoteza este valabilă și pentru celelalte localități aflate în scenariul roșu. După noile evaluări vom afla dacă vor exista alte restricții în România. Conform declarațiilor de ultimă oră ale lui Ludovic Orban, nu putem vorbi despre așa ceva.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI