Regulile impuse la festivalul de la Cannes. Ce se va întâmpla pe covorul roșu

Nicu Stan 06.07.2021, 18:32
Regulile impuse la festivalul de la Cannes. Ce se va întâmpla pe covorul roșu

Regulile impuse la festivalul de la Cannes. Ce se va întâmpla pe covorul roșu în acest an greu încercat de pandemie, aflați din rândurile de mai jos.

A început Festivalul de Cannes. Cum se va desfășura parada pe covorul roșu

Regulile impuse la festivalul de la Cannes, ajuns la cea de-a 74 ediție. Festivalul de film de la Cannes își deschide în această seară porțile și își primește vedetele, ca de obicei, pe covorul roșu. Astfel, 120 de filme vor fi proiectate pe Croazetă, dintre care 24 de producții se află în competiţia oficială.

Festivalul de la Cannes a fost anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus și programat inițial, în 2021, în mai, însă Festivalul de film de la Cannes are loc în acest an în perioada 6-17 iulie.

Festivalul de la Cannes se desfasoara potrivit unor reguli stricte
Festivalul de la Cannes se desfasoara potrivit unor reguli stricte

Reguli stricte la Festival

Chiar dacă pandemia nu a trecut, la evenimentul de pe Croazetă nu există limită de acces în săli, însă sunt stabilite reguli foarte stricte. Astfel, accesul în sală nu se va face decât cu masca de protecție pe toată durata proiecțiilor, dar și pe covorul roșu, precum și în preajma sa.

De asemenea, accesul în spațiile festivalului pentru cele peste 20.000 de persoane acreditate, echipe de producție, actori, jurnaliști, este permis doar după confirmarea permiselor de sănătate.

Care sunt condițiile de intrare la filme

Acestea trebuie să prezinte imunizare cu un vaccin aprobat în UE, cu 14 zile trecute de la rapel sau patru săptămâni de la vaccinul în doză unică. De asemenea, permisele de sănătate poate arăta un test PCR sau test antigen negative, valabile 48 de ore.

De asemenea, permisele de sănătate vor trebui să dovedească imunizare dovedită cu un test de anticorpi sau RT-PCR, emis în urmă cu 15 zile, dar nu mai vechi de 6 luni.

Fără săruturi și îmbrățișări

În ciuda tuturor problemelor, ”cinema-ul nu a murit!”, este declarația făcută de Thierry Fremaux, directorul artistic al festivalului, preluat de Associated Press.

Thierry Fremaux a întărit faptul că nu vor exista nici săruturi, nici îmbrățișări anul acesta, pe covorul roșu, binențeles, din cauza virusului ucigaș.

Cu ce merge România la Cannes

”Nu vor exista pupături sau îmbrăţişări. Actorii, fotografii oficial, toți participanţii la festival vor apărea pe covorul roşu cu mască. Pot să îşi scoată măştile sanitare doar pentru poze”, a declarat Thierry Fremaux.

De asemenea, România este reprezentată la Cannes de ”La civil”, film regizat de Teodora Mihai şi produs de Cristian Mungiu, în competiţia Un Certain Regard, de scurtmetrajul ”Interfon 15”, de Andrei Epure, în competiţia secţiunii Semaine de la Critique, şi de lungmetrajul ”Întregalde”, de Radu Muntean, inclus în selecţia programului Quinzaine des Realisateurs, secţiune paralelă festivalului.

Urmăriți Impact.ro și pe