Când are loc „Festivalul Lavandei din Bărăgan”. Va cuprinde momente artistice, filme, caricatură și ateliere de creaţie

Elena Avramescu 02.07.2021, 17:03
Când are loc „Festivalul Lavandei din Bărăgan”. Va cuprinde momente artistice, filme, caricatură și ateliere de creaţie

„Festivalul Lavandei din Bărăgan”. Acest festival este, de fapt, o manifestare organizată pe cea mai mare plantaţie de lavandă din România iar cei care se vor participa se vor bucura de momente artistice, filme, caricatură, ateliere de creaţie şi foc de tabără spre final. Festivalul se deschide vineri seară şi se va desfăşura pe parcursul a trei zile.

Când are loc „Festivalul Lavandei din Bărăgan”

Trei zile cu parfum de lavandă. Cea mai mare plantaţie de lavandă din România îţi deschide porţile. În luna iulie, când parfumul lavandei răzbate din lanul înflorit, vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de natură şi să ne relaxăm într-un cadru atent organizat. Aflată la limita dintre judeţele Ialomiţa şi Brăila, ferma Agroprovens din comuna Bărăganul, care va găzdui acest eveniment, este o oază verde într-o mare mov de lavandă. Aici noi vă aşteptăm cu muzică bună, produse hand-made şi naturale, mâncare gustoasă, băuturi savuroase şi multe activităţi în aer liber, găsim notat în textul de promovare a evenimentului pe Facebook.

Astfel, acest festival va începe vineri, 2 iulie, cu proiecţia filmului „Ladies in lavender” pe un ecran de 6 metri, instalat direct în lanul de lavandă, iar la eveniment va participa un invitat special, fiind vorba despre cunoscutul critic de film, Irina Margareta Nistor. Evenimentul va continua sâmbătă, 3 iulie, cu spectacole susţinute de trupa „Provincialii” şi de cantautorul Dinu Olăraşu şi cu o proiecţie de caricatură realizată de Costel Pătrăşcan.

Cand are loc Festivalul Lavandei din Baragan
Festivalul Lavandei din Baragan

Caz rar: Costel Pătrăşcan are talent de caricaturist, dar şi talent literar. El inventează, cu predilecţie, jocuri de cuvinte, combinând într-un mod original textul cu caricatura. Expresii uzuale îşi dezvăluie, prin desen, sensuri neaşteptate, de un comic irezistibil. Trebuie remarcat faptul că, în marea majoritate a cazurilor, nu este vorba de glume ilustrate, ci de o combinaţie ingenioasă între desen şi text. Textul n-ar avea nici un haz fără desen, iar desenul, la rândul lui, n-ar avea nici un haz fără text. Abia la întâlnirea dintre ele se produce, ca o scânteie electrică, umorul, conform criticului literar Alex Ştefănescu.

În ultima zi, duminică, 4 iulie, corul „Nectar” şi trupa „Lockdown Band” vor susține mai multe concerte,  „Festivalul Lavandei din Bărăgan” urmând să se încheie târziu în noapte cu un superb foc de tabără. În acest program se mai regăsesc fotografii obținute în câmpul de lavandă, ateliere de creaţie, curse cu bicicletele prin lanul de lavandă, plimbări cu taxi-căruţa, expoziţii cu vânzare de produse naturale cosmetice şi produse locale, precum și activităţi pentru copii.

Lăsăm maşinile în parcare şi ne plimbăm cu taxi-căruţa. Chiar şi cu doi cai putere, distracţia este mare! Dacă vrei să te plimbi cu prietenii sau cu familia, este loc pentru fiecare. Haideţi la plimbare în cel mai mare lan de lavandă! Plimbarea prin lanul de lavandă este mai frumoasă cu o muzică bună pe fundal. Vino să te încarci cu energie pozitivă şi să te bucuri de atmosfera plăcută de la festivalul lavandei. În fiecare seară, scena o să fie locul în care vom da startul distracţiei şi vom dansa cât ne vor ţine picioarele, au mai spus organizatorii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...