Reacția Ungariei, după atacul dur al lui Iohannis la adresa PSD privind autonomia Ținutului Secuiescu. Mesaj important pentru președinte

Rădulescu Valentin 29.04.2020, 21:38
Reacția Ungariei, după atacul dur al lui Iohannis la adresa PSD privind autonomia Ținutului Secuiescu. Mesaj important pentru președinte

Ministrul de Externe al Ungariei a reacționat după declarația făcută de Klaus Iohannis în care susține că PSD vrea să le dea Ardealul Ungurilor. Declarația făcută de președintele României a adus cuvinte grele la adresa minorităților ungare.

Reacția Ungariei, după atacul dur al lui Iohannis la adresa PSD privind autonomia Ținutului Secuiescu

Peter Szijarto, Ministrul de Externe al Ungariei, a reacționat într-un mesaj video pe Facebook la declarația făcută miercuri de președintele României. Acesta susține că Ungaria vrea să aibă o legătură bună cu țara noastră, totul deoarece cele două țări sunt și parteneri economici. Totodată, Ministrul de Externe a mai precizat că o bună parte dintre majoritățile maghiarilor din Ardeal și din Secuime l-au votat la alegerile prezidențiale.

”Azi, președintele României a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură. Domnului președinte Iohannis trebuie să îi fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea, cererea noastră, mesajul și apelul nostru către președintele României e simplu: mai mult respect pentru maghiari”, a spus Peter Szijarto pe Facebook.

Sursă Foto: sputnik.md
Sursă Foto: sputnik.md

Ministrul de Externe susține că Iohannis a avut o ieșire fără precedent

În videoclipul de pe rețelele de socializare, Peter Szjarto a precizat că Iohannis a avut o reacție neadecvată în legătură cu legea ce privind autonomia Ținutului Secuiesc. În ziua de miercuri, Klaus Iohannis a acuzat partidul PSD că vor să dea Ardealul ungurilor, lucru ce a stârnit mai multe controverse între șeful statului și parlamentari.

”Noi suntem interesați să menținem o relație bună cu România deoarece suntem importanți parteneri economici, dar și interesul maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime e de a avea relații normale între cele două state. Din păcate, în ultimele zile reprezentanții statului român, unul după celălalt, au făcut declarații care îngreunează în mod expres menținerea relațiilor de bună vecinătate”, a mai adăugat Ministrul de Externe.

Urmăriți Impact.ro și pe