Reacția tranșantă a lui Lucian Mîndruță, după ce al doilea dintre bărbații torturați de polițiști a fost găsit mort. „Nu cred că poate fi o coincidență”

Ioana Bucur, Mihai Cheleș 29.03.2021, 11:09
Reacția tranșantă a lui Lucian Mîndruță, după ce al doilea dintre bărbații torturați de polițiști a fost găsit mort. „Nu cred că poate fi o coincidență”

Cazul care a șocat o țară întreagă a luat o nouă întorsătură tragică, vineri, după ce al doilea dintre bărbații torturați de polițiști a fost găsit mort. Printre persoanele publice care au vorbit despre incidentul șocant a fost și Lucian Mîndruță. Reacția tranșantă a jurnalistului. Ce le cere autorităților.

Reacția tranșantă a lui Lucian Mîndruță

Al doilea bărbat torturat de polițiști, în toamna anului 2020, a fost găsit mort, în condiii suspecte, în casa unui cunoscut. Se întâmplă la mai puțin de o lună de la decesul, aparent, din cauza naturale, al celuilalt bărbat bătut și chinuit de ofițeri de la secția 16. Deznodământul tragic și extrem de bizar pare desprins din scenariile filmelor cu mafioți. Lucian Mîndruță este convins că nu poate fi vorba despre o coincidență. Jurnalistul a avut o reacție tranșantă, pe pagina sa de Facebook.

„Nu mai e o glumă și nici nu cred că poate fi o coincidență. Cei doi bărbați care au depus plângere după ce au fost torturați de politiști au MURIT. AMÂNDOI. La distanță de trei săptămâni. Poliția tace”, a scris Lucian Mîndruță.

Jurnalistul cere ca „această afacere” să fie investigată „până nu mai rămâne piatră peste piatră”, urmărindu-se, pas cu pas, tot lanțul de posibile conexiuni cu lumea interlopă. Mai mult, Lucian Mîndruță a precizat că se ferește să iasă în public cu ipoteze, dar că îl așteaptă pe ministrul Afacerilor Interne să explice cum s-a ajuns în situația în care doi oameni torturați de agenți de politie să moară în circumstanțe încă neelucidate.

„Aceasta afacere trebuie investigată până nu mai rămâne piatră peste piatră. Nu doar ea, ci întregul lanț de conexiuni cu lumea interlopă – care ăncepe de la negocierile cu clanurile și până aici. Căci nu e lucru curat. Eu nu vreau să ies cu ipoteze. Îl aștept azi pe dl. ministru să ne explice cum doi oameni torturați de agenți de poliție au murit în circumstanțe încă neelucidate. Îl aștept, și pe el și pe colegii de la secție. Ideal, nu la mine acasă, cu revolverul în mână”, a încheiat el.

Reacția tranșantă a lui Lucian Mîndruță, după ce al doilea dintre bărbații torturați de polițiști a fost găsit mort
Reacția lui Lucian Mîndruță

Al doilea dintre bărbații torturați de polițiști a fost găsit mort

Surse judiciare au dezvăluit că, în cazul morții celui de-al doilea bărbat bătut de polițiștii de la secția 16, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucuresti s-a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, având în vedere că există suspiciuni cu privire la condițiile în care acesta și-a pierdut viața: ușa apartamentului în care a fost găsit fără suflare era descuiată, obiectele personale fuseseră lăsate în imobil deși le lua în mod obișnuit cu el. Moartea a survenit în imobilul unui prieten din Rahova. În cursul zilei de luni, i se va face autopsia pentru stabilirea unei cauze a decesului. Potrivit sursei, atât fosta soție cât și părinții victimei vor continua dosarul în care bărbatul, Mihai, cerea de la Poliția Română 500.000 de euro cu titlu de daune morale.

Nouă polițiști sunt urmăriți penal în dosarul de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal. Agenții de la secția 16 au sechestrat doi bărbați care le reproșaseră că nu poartă masca de protecție. „Oamenii legii” i-au încătușat și dus pe un teren viran, de la ieșirea din București, unde i-au torturat și umilit, iar apoi i-au abandonat.

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia mun. Bucureşti, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, a transmis Parchetul, la începutul lunii martie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...