Reacția ministrului Cătălin Drulă după ce șeful Metrorex a început să demonteze chioșcurile de la metrou cu ranga. Filmul evenimentelor de miercuri

Ioana Bucur 07.04.2021, 18:05
Reacția ministrului Cătălin Drulă după ce șeful Metrorex a început să demonteze chioșcurile de la metrou cu ranga. Filmul evenimentelor de miercuri

„Praful să se aleagă de tine! Hai, intră în magazin, jegule!”. Așa a început, miercuri dimineața, acțiunea de evacuare și demolare a spațiilor comerciale de la metroul bucureștean. Care a fost reacția ministrului Cătălin Drulă, după ce șeful Metrorex a început să demonteze chioșcurile de la metrou cu ranga.

Șeful Metrorex a început să demonteze chioșcurile de la metrou cu ranga

Pe 25 martie, Metrorex trimitea o somație către firma sindicatului condus de Ion Rădoi să elibereze „în regim de urgență” spațiile comerciale pe care le administrează în stațiile de metrou din București, prin care sindicatul încasa 75% din chirii. Vinerea trecută, Metrorex anunța că termenul pentru elibarea acestora fusese depășit și că acțiunile de evacuare și demolare vor începe în această săptămână. Zis și făcut. Miercuri dimineața, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu era în stația de metrou Ștefan cel Mare, pentru a supraveghea operațiunile. N-a durat mult până când s-a iscat un scandal uriaș între edil ș comercianții care susțineau că evacuarea era ilegală.

În jurul orei 13:00, cordoane de jandarmi se formaseră în jurul spațiilor comerciale. În huiduielile celor prezenți, șeful Metrorex a început să demonteze chioșcurile de la metrou cu ranga.

„Nu ți-e rușine să pui mâna pe rangă, nesimțitule!”, „Hai că nu poți, fraierule”, „Poliția și jandarmii nu au altceva de făcut decât să asiste cum un director…pus tot de lume să dea drumul și să spargă magazinul. Praful să se aleagă de tine! Javră ordinară! Hai, intră în magazin, jegule!”, sunt doar câteva dintre reacțiile comercianților, în momentul în care șeful Metrorex, Ștefan Paraschiv, a pus mâna pe o rangă și a început să forțeze ușa unui chioșc.

Reacția ministrului Cătălin Drulă: „Un cartel se destructurează cu ranga”

Reacția ministrului Cătălin Drulă după ce șeful Metrorex a început să demonteze chioșcurile de la metrou cu ranga a venit la scurt timp după apariția în spațiul public a imaginilor. Ministrul Transporturilor a lăudat implicarea lui Ștefan Paraschiv, precizând că „legea este lege” și „unde este lege nu este tocmeală”.

„Legea este legea şi, unde este lege, nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea spaţiilor comerciale care ocupau domeniul public ilegal. (…) Un cartel se destructurează cu ranga. (…)

Acele construcţi provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte. Cel mai important este că nu au autorizaţii de construire (…) nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public (…) este foarte important că sunt nenumărate rapoarte ISU care identifică ca problemă de siguranţă amplasarea acestor spaţii comerciale – înguspează căile de evacuare, pobleme de flamabilitate”, a spus ministrul.

Ministrul a ținut să felicite autoritățile ce au participat la „restabilirea legalității”. Cât despre Paraschiv, care a luat o rangă și a forțat ușa unui chioșc, Drulă a spus că este „un om curajos, care şi-a asumat o misiune grea la Metrorex. Am văzut comentarii despre folosirea de către directorul general a unei răngi. Da, un carte se destructurează cu ranga şi-l felicit pentru un act de asumare şi curaj”.

„Acţiunile de astăzi şi scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi sunt o ultimă zvâcnire a mafiei. A putut toată lumea să vadă că blocarea ilegală a metroului bucureştean a fost o acţiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite (… ) Acea epocă s-a terminat”, a mai declarat ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...