Spaţiile comerciale de la metrou, evacuate zilele acestea. “Un pericol în caz de evacuare”

Nicu Stan / 05.04.2021, 11:51
Spaţiile comerciale de la metrou, evacuate zilele acestea. “Un pericol în caz de evacuare”

Spaţiile comerciale de la metrou, evacuate zilele acestea. Metrorex ar urma să înceapă în această săptămână procedurile de evacuare a spaţiilor comerciale de la metrou, deţinute de firma sindicatului.

Metrorex nu a avacuat spațiile comerciale de la metrou. Acestea trebuiau evacuate de pe 2 aprilie

Spaţiile comerciale de la metrou ar trebui să fie evacuate zilele acestea. Metrorex trebuie să înceapă procedurile de evacuare a spaţiilor comerciale de la metrou, care sunt deţinute de firma sindicatului, în contextul în care termenul acordat pentru eliberarea acestora a fost depășit din data de 2 aprilie.

”Contractul de asociere în participaţiune dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spaţiile comerciale nu au fost identificate autorizaţii de construire emise”, au transmis reprezentanţii Metrorex, potrivit news.ro.

Spatiile comerciale de la metrou nu au fost evacuate
Spatiile comerciale de la metrou nu au fost evacuate

Săațiile comerciale de la metrou, un adevărat pericol pentru călători

De asemenea, conform companiei, pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranţa călătorilor şi a infrastructurii de metrou este unul iminent întrucât: spaţiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă, îngreunează accesul la hidranţii interiori, iar nicio construcţie după anul 2010 nu are aviz de la ISU.

”Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că staţiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizaţiei de construire şi nerespectarea normativelor de siguranţă reprezintă o adevărată urgenţă de siguranţă şi ordine publică”, a precizat Metrorex.

Spațiile trebuiau evacuate până pe 2 aprilie

Metrorex a anunţat în urmă cu aproximativ o săptămână că a notificat firma care administrează spaţiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgenţă, să le elibereze şi să le predea administratorului reţelei de transport subteran până la data de 2 aprilie, întrucât acestea “pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă“.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a spus de curând, referitor la contractul pentru valorificarea spaţiilor comerciale de la metrou, că acesta este o adevărată gaură neagră în veniturile Metrorex.

Contract expirat din 2018

Chiar dacă contractul este expirat din 2018, firma sindicatului ocupă abuziv aceste spaţii şi le subînchiriază către terţi, în contextul în care statutul Metrorex interzice subînchirierea acestora, mai spunea ministrul Transporturilor.

Acesta mai reamintea că acest contract face obiectul unui proces, iar managementul are misiunea să urgenteze procedurile cu toate mijloacele legale astfel încât firma sindicatului să dispară din spaţiile comerciale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI