Mai puţine teze pentru elevi. Sorin Cîmpeanu: Se vor putea da începând cu 6 decembrie

Ana Chivu 01.11.2021, 15:20
Mai puţine teze pentru elevi. Sorin Cîmpeanu: Se vor putea da începând cu 6 decembrie

Sorin Cîmpeanu vine cu un anunț pentru elevi. Oficialul a declarat că tezele ar putea să se dea începând cu data de 6 decembrie. Ce alte detalii a oferit acesta?

Sorin Cîmpeanu, anunț pentru elevi: tezele ar putea să se dea începând cu 6 decembrie

Ministrul Educației vine cu un anunț extrem de important pentru elevi. Sorin Cîmpeanu a declarat în cursul zilei de luni că tezele pentru semestrul I se vor putea da începând cu data de 6 decembrie.

Numărul lucrărilor în cauză va fi redus și la gimnaziu, dar și la liceu. De exemplu, la clasa a opta vor fi doar două teze, dar care se vor da neapărat fizic. În cazul liceului vor fi în anul școlar în curs doar trei teze, de la patru câte erau înainte.

“Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an prin excepție. La clasa a opta vom avea doar două teze, nu trei. Așadar, totți elevii de gimnaziu vor avea doar două teze, care se vor da fizic. Pentru liceu, am redus numărul tezelor de la 4 la 3. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța în 5 noiembrie”, a detaliat oficialul.

Sorin Cîmpeanu, detalii despre teze
Sorin Cîmpeanu, detalii despre teze

“Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie”

O altă modificare este că nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele primite în general de elevi din cauza predării online abordate de numărul mare de școli afectate de contextul pandemic.

Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, dar acest lucru depinde de fiecare profesor. În cazul în care un elev nu va putea fi fizic prezent în momentul desemnat lucrării, acesta va da teza în clipa în care va reveni pe băncile școlii, indiferent de semestru.

“Atât vreme cât am avut foarte multe școli în online, nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu notele pe care elevul le va primi. Tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie, va fi la latitudinea fiecărui profesor perioada optimă de susținere a tezelor.

Fiecărui elev să îi rămână la dispoziție o perioadă în care să-și poată corecta rezultatele. Cine nu va putea susține teza fizic se va putea face după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul 2”, a precizat ministrul Educației.

“Vom vedea care va fi exact modul de deschidere a școlilor”

De asemenea, Cîmpeanu a subliniat că școala va începe pe data de 8 noiembrie, iar ministerul Educației susține principiul conform căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică în limita în care se pot asigura condițiile sanitare.

“Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere a școlilor în 8 noiembrie.

Nu vom ajunge în situația în care dacă în jumătate de țară vom avea rată de infectare foarte scăzută și școli fără cazuri de infectare, acele școli să nu poată funcționa fizic”, a mai declarat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe