Poliţiştii din Oneşti, neglijență în cazul celor două crime. Cum au luat în derâdere operaţiunea de salvare: Aveau şi cheile de la apartament

Nicu Stan 12.03.2021, 10:02

Poliţiştii din Oneşti, neglijență în cazul celor două crime. Cum au luat în derâdere operaţiunea de salvare. Aveau şi cheile de la apartament. De ce nu le-au folosit, citiți în articolul de mai jos.

Polițiștii de la Onești aveau cheile apartamentului criminalului, însă s-au chinuit minute în șir să doboare ușa cu berbecele

Poliţiştii din Oneşti acuzați de neglijență în cazul celor două crime. Au luat în derâdere operaţiunea de salvare, din moment ce s-a aflat că polițiștii aveau şi cheile de la apartamentul în care erau ținuți cei doi ostatici care au sfârșit prin a fi măcelăriți de Gheorghe Moroșan.

Detaliul care şochează şi care arată clar că poliţiştii de la Onești au luat în glumă criza ostaticilor. S-a aflat că polițiștii aveau cheia apartamentului, însă nici măcar nu au încercat să o folosească. Ușa apartamentului a fost spartă în cele din urmă cu un berbece, operațiune zgomotoasă, care a durat câteva minute, timp în care Gheorghe Moroșan era în incintă cu cei doi bărbați pe care îi înjunghiase.

Oamenii omorati de Gheorghe Morosan
Oamenii omorati de Gheorghe Morosan

Parchetul va stabili ce s-a întâmplat cu adevărat la Onești

Dacă avem cheile de acces ale ușii de la apartamentul vizat și nu le verificăm, din diferite motive, iarăși vorbim de oportunități pe care le va stabili Pachetul dacă au fost sau nu au fost sau sunt doar în capul nostru”, a subliniat Alexandru Scurtu, șeful SIAS.

Polițiștii aveau obligația să țină pornite acele body-cam-uri (camere video) de la începutul intervenției și până la finalul ei, dar, conform informațiilor Digi24, nu au făcut acest lucru, le-au mai oprit din când în când, atunci când au vrut ei. Și totuși nu le-au oprit atunci când au purtat un dialog aproape prostesc cu agresorul.

Discuții prostești între polițiști și Gheorghe Moroșan

Astfel, unul dintre polițiștii care se aflau în fața blocului, îi spune lui Gheorghe Moroșan. ”Deschide, bă, ușa, să intrăm!”, iar agresorul îl întreabă de la balcon: ”Cine ești tu, mă?”. Replica polițistului: ”Sunt și eu, pe aici”. La auzul replicilor, toți polițiștii au început să râdă și au continuat să ia în glumă revendicările pe care le avea cel care s-a dovedit a fi un criminal cu sânge rece.

În același timp, polițiștii știau că agresorul avea un trecut violent, însă și acest aspect a fost ignorat de polițiști. Șefii Poliției din Onești ar fi trebuit să știe că bărbatul avea patru dosare cu violență, iar unul dintre ele fusese deschis chiar în 2021, când Gheorghe Moroșan a atacat o femeie, intrând peste ea în casă și amenințând-o tot cu un cuțit.

Cum a scăpat Gheorghe Moroșan de ultimul dosar cu violență

Dosarul a fost închis pentru că victima și-a retras plângerea, însă polițiștii ar fi trebuit să cunoască cu cine au de-a face.

În raportările pe polițiștii din Onești le-au făcut superiorilor de la București, l-au prezentat pe Gheorghe Moroșan ca fiind un pensionar care și-ar fi pierdut apartamentul la începutul acestui an, în timp ce locuința era pierdută de 10 ani.