Rareș Bogdan, atac fără precedent la Ludovic Orban: „Nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”

Andreea Bisinicu 18.01.2021, 09:21
Rareș Bogdan, atac fără precedent la Ludovic Orban: „Nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”

Rareș Bogdan, atac fără precedent la Ludovic Orban: „Nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”. Ce a declarat prim-vicepreședintele PNL despre Ludovic Orban. Cum susține Rareș Bogdan că va conduce liderul Partidului Național Liberal. Declarațiile sale fac înconjorul mediului online.

Rareș Bogdan, atac fără precedent la Ludovic Orban

Este scandal în lumea politică. Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, îl acuză pe liderul formațiunii politice Ludovic Orban pentru felul în care conduce și ia deciziile în cadrul Partidului Național Liberal. Rareș Bogdan s-a arătat nemulțumit de faptul că nici el, nici alți colegi de ai săi, printre care i-a menționat pe Robert Sighiartău, Raluca Turcan, Emil Boc sau Mircea Hava, nu au avut niciun fel de putere în cadrul guvernării.

„Vă spun o chestiune dureroasă. Uneori mi se părea că atunci când eram la măsuța mea de realizator cu o audiență foarte mare și o influență foarte mare în emisiune aveam mai multă putere decât ca prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ. Partidul nu a fost condus clasic, tradițional, așa cum a fost condus PNL, PDL în epoca pre Ludovic Orban. Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”, a mărturisit duminică prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Rares Bogdan spune ca regreta ca nu i-a cerut demisia lui Orban de la sefia PNL, dupa ce a pierdut alegerile europarlamentare
Rares Bogdan spune ca regreta ca nu i-a cerut demisia lui Orban de la sefia PNL, dupa ce a pierdut alegerile europarlamentare

Rareș Bogdan regretă că nu i-a cerut demisia lui Ludovic Orban

Potrivit spuselor lui Rareș Bogdan, liderul PNL Ludovic Orban s-ar fi opus propunerii prim-vicepreședintelui de a remania câțiva miniștri deoarece nu avea încredere. Europarlamentarul PNL a declarat despre Orban că nu este un om rău, dar îi contestă modul „discreționar” în care ia decizii în cadrul formațiunii politice pe care îl conduce. De asemenea, tot Rareș Bogdan este cel care consideră că, înafară de Emil Boc, toți premierii României „s-au stricat la cap” și că regretă faptul că nu i-a cerut demisia lui Ludovic Orban de la șefia Partidului Național Liberal, după ce a pierdut alegerile europarlamentare.

„Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare,  nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem deimisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid. E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției. Dar în momentul în care un premier și un președinte de partid îți obține în locul în care candidează 21%, atât a luat PNL la București, e o problemă și ea trebuie rezolvată. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent”, a completat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan pentru alephnews.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe