Cine va fi desemnat ca premier al României din partea PNL. Ludovic Orban a făcut anunțul, sunt două variante

Stan Filon 16.12.2020, 20:05
Cine va fi desemnat ca premier al României din partea PNL. Ludovic Orban a făcut anunțul, sunt două variante

Ludovic Orban a făcut publice numele celor două variante de premier cu care PNL vine la negocierile pe care liberalii le poartă cu USR PLUS și UDMR pentru formarea unei majorități parlamentare. Liderul PNL a susținut o conferință de presă, însă nu a acceptat întrebări din partea jurnaliștilor.

Ludovic Orban a prezentat variantele de premier al României din partea PNL

În cadrul declarației de presă, Ludovic Orban a reiterat ideea că partidele din coaliție trebuie să se respecte reciproc și să comunice în cadrul negocierilor.

”Mandatul nostru presupune două variante. Prima variantă cu Florin Cîțu premier și eu la șefia Camerei. Dacă nu se acceptă această variantă, acceptăm varianta ca PNL să desemneze premier și un candidat pentru funcția de președinte a Senatului. În această situație, ar fi subsemnatul, Ludovic Orban, premier și la șefia Senatului Florin Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a prezentat variantele de premier al Romaniei din partea PNL
Ludovic Orban a prezentat variantele de premier al Romaniei din partea PNL

”Nicio formațiune nu poate desemna un candidat al altui partid”

Acesta a mai spus că principiile democratice trebuie să fie respectate și a reiterat principiul fundamental în baza căruia fiecare partid poate să își desemneze candidații pentru pozițiile pe care urmează să le ocupe, iar nicio formațiune nu poate desemna un candidat din alt partid.

”Să respectăm principiile democratice. O pondere în funcție de voturile primite. PNL are o pondere de 55%. Vreau să reiterez un principiu fundamental. Fiecare partid își poate desemna candidații pentru pozițiile pe care urmează să le ocupe. Nicio formațiune nu poate desemna un candidat al altui partid. PNL a demonstrat capacitatea de a guverna România. Avem deplina legitimitate pentru a ne desemna reprezentanții”, a spus miercuri, Orban.

Vrea mai mult respect din partea partenerilor de negociere

Fostul premier a explicat motivul pentru care miercuri a decis să comunice public informațiile anterior menționate. Potrivit lui Orban, înțelegerea pe care a avut-o cu celelalte partide din coaliție, aceea de a comunica în comun, nu a fost respectată.

”Comunic astăzi public pentru că din păcate înțelegerea avută de a comunica în comun nu a fost respectată. Mandatul pe care echipa de negociere l-a primit este în unanimitate. Să ne respectăm reciproc și să evităm un război mediatic în spațiul public. Dezmint categoric orice minciună lansată pe surse de unii sau alții. Negociem dacă este posibil formarea unui Guvern cu USR PLUS, UDM și grupul minorităților. Vreau mai multă înțelepciune față de parteneri. Dacă există deschidere de toate părțile putem ajunge la formula optimă pentru guvernare”, a spus miercuri fostul premier Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe