Ludovic Orban renunță la șefia Partidului Național Liberal? Vestea pune pe jar toți liberalii

Iancu Andreea 09.12.2020, 14:03
Ludovic Orban renunță la șefia Partidului Național Liberal? Vestea pune pe jar toți liberalii

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de Prim Ministru al României și pare să se pregătească să renunțe și la șefia Partidului Național Liberal. Potrivit unor surse din partid, citate de antena3.ro, liberalii sunt puși pe jar de o astfel de veste.

Orban a renunțat la funcția de premier după alegerile parlamentare 2020

Luni seară, după aflarea rezultatelor de la alegerile parlamentare, Ludovic Orban a decis să demisioneze din funcția de premier. Acesta a declarată că lasă loc negocierilor pentru formarea unui nou Guvern, menționând că nu se agață de funcție.

Am luat decizia azi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern, a afirmat fostul Prim Ministru.

Pe de altă parte, Ludovic Orban susține că speră ca noua guvernare să ducă România pe calea modernizării, susținând partenerii strategici precum SUA și statele din Uniunea Europeană.

România are nevoie de un guvern responsabil, un guvern care să reprezinte voința cetățenilor români care își doresc modernizarea României și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să conducă la un guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta, care susțin cu claritate orientarea euro-atlantică a României și care vor să utilizeze cu adevărat toate resursele pe care le avea România la dispoziție și, de asemenea, să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, în cadrul declarației sale, fostul premier a menționat că a traversat o perioadă dificilă, având în vedere pandemia și criza economică, dar consideră că și-a îndeplinit datoria, afirmând că a făcut tot ceea ce a putut pentru România.

Românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie și cu o criză economică fără precedent. Am încercat să-mi fac datoria față de România și plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil, atât eu, cât și colegii mei din echipa guvernamentală, am făcut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările cu care s-a confruntat România, a susținut fostul premier.

De altfel, Orban consideră că în noua organizare guvernamentală PSD nu trebuie să fie inclus. Astfel, țara noastră ar urma cursul corect al evoluției în următorii patru ani.

Pe 6 decembrie, românii care au participat la vot au decis componența viitorului Parlament Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei care va urma este acela de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România și garanția unei capacități de a utiliza toate resursele și toate oportunitățile pe care România le va avea la dispoziție în următorii patru ani, a mai spus Orban.

Ludovic Orban și-a anunțat demisia după alegerile din 6 decembrie
Ludovic Orban și-a anunțat demisia după alegerile din 6 decembrie

Fostul premier Ludovic Orban ar putea fi demis din fruntea PNL

Totuși, în ciuda faptului că a demisionat deja din funcția de Prim Ministru, există voci din rândul liberalilor care îi solicită lui Ludovic Orban demisia și de la șefia PNL. Conform surselor antena3.ro, după rezultatele de la alegerile parlamentare unii colegi din Partidul Național Liberal au solicitat părăsirea funcției de lider al PNL.

Cu toate acestea, fostul Prim Ministru al României are și susținători, care nu îl văd plecat pe Orban din fruntea partidului. Cel puțin nu până va fi format un nou Guvern. Pe de altă parte, o dată ce Executivul va fi stabilit, Ludovic Orban este așteptat să plece din fruntea Partidului Național Liberal. Conform acelorași surse, această mișcare nu poate fi posibilă în acest moment pentru că ar afecta imaginea partidului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...