Raquel Welch, actrița devenită un simbol al frumuseții în anii ‘60, a murit. Filmul de succes care i-a marcat cariera

Anca Manolica 15.02.2023, 23:22

Tragedie în lumea Hollywood-ului! Actrița americană și sex-simbolul internațional Raquel Welch a murit la vârsta de 82 de ani, în urma unei „boli scurte” necruțătoare. Decesul a fost confirmat managerul ei de afaceri, fără, însă, să menționeze și o cauză anume. Cum a cunoscut succesul îndrăgita actriță.

A murit Raquel Welch, la vârsta de 82 de ani

Actriță cu o carieră de lungă durată, sex-simbol internațional și câștigătoare a Globului de Aur, Raquel Welch a murit miercuri, 15 februarie, la vârsta de 82 de ani, informează TMZ, citând membri ai familiei.

Steve Sauer, managerul ei, a declarat pentru CNN că aceasta a murit miercuri dimineață, la Los Angeles, în urma unei „boli scurte”. Fiul ei a confirmat, de asemenea, decesul acesteia, dar nu a dorit să menționeze o cauză anume.

„Raquel Welch, legendara actriță bombă a filmului, televiziunii și scenei, s-a stins din viață în mod pașnic în această dimineață, după o scurtă boală. Cariera ei s-a întins pe parcursul a peste 50 de ani, jucând în peste 30 de filme și 50 de seriale și apariții la televiziune.

Câștigătoarea Globului de Aur, în ultimii ani, a fost implicată într-o linie de peruci de mare succes. Raquel lasă în urmă pe cei doi copii ai săi, fiul Damon Welch și fiica sa, Tahnee Welch”, a transmis compania ei de management, Media Four.

Raquel Welch
Raquel Welch

Revista Playboy a numit-o „cea mai dorită femeie” a anilor 1970

Welch și-a făcut debutul în cinematografie la mijlocul anilor 1960, cu roluri remarcabile în filmul Fantastic Voyage din 1966 și One Million Years B.C. în același an. A devenit rapid un sex-simbol pentru rolul ei de femeie a cavernelor din One Million Years BC, care a fost promovat cu un poster care o înfățișa pe actriță într-un bikini sumar din piele de căprioară. Cu acest rol, ea a rupt tiparul „bombei blonde”.

De acolo, vedeta a apărut într-o mulțime de filme și emisiuni de televiziune și a câștigat un Glob de Aur pentru rolul Constance de Bonacieux din remake-ul din 1974 al filmului Cei trei mușchetari.

Chiar și după ce a trecut de prima tinerețe, Welch a fost numită una dintre cele mai sexy 100 de vedete din istoria filmului și a fost clasată pe locul 3 în topul celor mai sexy 100 de vedete ale secolului XX realizat de Playboy până în 1995.

Regretata artistă fost căsătorită de patru ori de-a lungul vieții sale: cu James Welch (1959-1964), Patrick Curtis (1967-1972), Andre Weinfeld (1980-1990) și Richard Palmer (1999-1904) și era mamă a doi copii, Tahnee și Damon Welch/

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...