Raport din Germania: Există o legătură între vaccinul AstraZeneca şi formarea cheagurilor de sânge

Nicu Stan 18.03.2021, 11:26
Raport din Germania: Există o legătură între vaccinul AstraZeneca şi formarea cheagurilor de sânge

Raport din Germania: Există o legătură între vaccinul AstraZeneca şi formarea cheagurilor de sânge. Ce au descoperit cercetătorii germani, citiți în articolul de mai jos.

Cercetătorii germani au descoperit legătura dintre formarea cheagurilor de sânge și vaccinul AstraZeneca

Un raport făcut în Germania arată că există o legătură între vaccinul AstraZeneca şi formarea cheagurilor de sânge la persoanele care au fost imunizate cu acest ser.

Numărul persoanelor cărora le apar cheaguri de sânge pe creier după ce au primit vaccinul AstraZeneca a fost ”statistic semnificativ mai mare” decât numărul mediu al celor care suferă de această problemă în mod obișnuit, informează un raport al Autorităţii de Reglementare a Vaccinurilor din Germania, scrie telegraph.co.uk.

Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendata in 16 tari
Vaccinarea cu AstraZeneca, suspendata in 16 tari

16 țări au suspendat vaccinarea cu AstraZenca

De asemenea, documentul Institutului Paul Ehrlich explică de ce a suspendat Germania vaccinarea cu AstraZeneca, alături de alte 16 ţări, printre care Franţa, Italia şi Spania. Astfel, marţi, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că nu există ”niciun indiciu” că vaccinul ar fi cauzat cheaguri de sânge fatale, dar va publica concluziile sale complete joi.

Din data de 15 martie, şapte persoane din Germania au suferit o tromboză venoasă cerebrală severă, cunoscută sub numele de trombocitopenie, între patru şi 16 zile de la vaccinarea cu serul de la AstraZeneca. Trei dintre aceşti oameni au murit de atunci.

Tromboza venoasă cerebrală, rar întâlnită

Conform unei analize statistice efectuate de autoritatea de reglementare, doar o persoană dintre 1,6 milioane ar fi suferit o astfel de problemă. ”Numărul acestor cazuri, apărute după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, este statistic semnificativ mai mare decât numărul de tromboze venoase cerebrale care apar în mod normal la populaţia nevaccinată“, se arată în raport.

Tromboza venoasă cerebrală este mult mai rar întâlnită decât trombozele venoase profunde sau emboliile pulmonare raportate săptămâna trecută de Danemarca, Norvegia şi Austria. Tromboza venoasă cerebrală poate duce la inflamarea creierului şi hemoragie. Cele şapte persoane, din care şase erau femei, aveau vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani.

Femeile, mai afectate de vaccinul Astra Zeneca

De asemenea, această problema este de aproximativ trei ori mai frecventă la femei şi este legată de sarcină şi pilula contraceptivă, mai informează cercetările efectuate în BMJ.

Săptămâna trecută se părea că problemele apărute erau tromboze obişnuite. Sunt destul de frecvente“, a spus Anke Huckriede, profesor de vaccinologie la Universitatea din Groningen din Olanda.

Urmăriți Impact.ro și pe