Rămâi fără permis de conducere pe loc, în România: nu ai crede că te costă atât de scump greșeala banală din trafic

Gabriel Peneș 26.01.2023, 09:29
Rămâi fără permis de conducere pe loc, în România: nu ai crede că te costă atât de scump greșeala banală din trafic

Rămâi fără permis de conducere pe loc, în România. Șoferii au încă un motiv de preocupare, date fiind schimbările din Codul Rutier. Iar unii dintre cei care au simțit asta pe pielea lor au fost conducătorii auto sancționați de Inspectoratul Județean de Poliție Galați, care atrage atenția astfel și la modificările din legislația rutieră de care fiecare șofer trebuie să fie conștient.

Rămâi fără permis de conducere pe loc, în România

Șoferii riscă pierderea permisului de conducere dacă nu respectă unele dintre noile norme din legislația rutieră. Astfel, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi a anunțat miercuri, 25 ianuarie 2023, că a emis 46 sancţiuni contravenţionale de peste 20.000 lei din cauza defecţiunilor tehnice ale unor autovehicule controlate.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri, în colaborare cu reprezentanţii Regiei Autonome Registrul Auto Român, au desfăşurat în judeţul Galaţi o acţiune care a avut ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În total, au fost verificate 35 de mașini și au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, în cuantum de 20.155 de lei, fiind reținut două permise de conducere.

Unul a fost ridicat de poliție pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea şi altul pentru deţinerea unui dispozitiv de avertizare luminoasă şi sonoră de culoare albastră neomologat. De altfel, au fost reținute 19 certificate de înmatriculare ale vehiculelor pentru diferite defecţiuni tehnice.

Rămâi fără permis de conducere pe loc, în România nu ai crede că te costă atât de scump greșeala banală din trafic
Deplasarea pe drumurile publice cu o mașină ce are probleme tehnice poate duce la reținerea permisului de conducere al șoferului aflat în culpă

Nu ai crede că te costă atât de scump greșeala banală din trafic

În același context, au fost impuse două contravenţii pentru nerespectarea prevederilor O.G 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, în cuantum de 9.000 lei.

Un șofer român în vârstă de 48 de ani din Galați, ce conducea un autoturism pe DN 26 pe raza localității Vânători din județul Galați, având montat pe cupola autoturismului său și în bara din față dispozitive de avertizare luminoasă și sonoră, sub forma unei rampe cu lumini de culoare albastră, a fost sancționat cu o amendă de 1305 lei. În același timp, i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Reamintim că șoferii pot fi sancționati și dacă încalcă anumite restricţii de gabarit atunci când vine vorba de traversarea unor pasaje sau de traversarea căii ferate.

Conducătorii auto care lovesc sau deteriorează pasajele existente pe drumurile publice sau care lovesc porțile de gabarit existente la trecerea șinelor de tren, acțiuni apărute în urma nerespectării gabaritului de liberă trecere, se vor alege cu amenzi usturătoare, de până la 2.900 de lei, cele mai mari aplicabile persoanelor fizice prin Codul Rutier.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....