Rafael Nadal, dezvăluire cutremurătoare despre drama cumplită prin care trece. „Aș da orice finală pentru un picior nou”

Sorin Barbu 04.06.2022, 19:14
Rafael Nadal, dezvăluire cutremurătoare despre drama cumplită prin care trece. „Aș da orice finală pentru un picior nou”

Rafael Nadal a reușit o performanță uluitoare. S-a calificat pentru a 14-a oară în ultimul act al turneului de Roland Garros, dar trăiește mereu cu spaima că ar putea fi nevoit să abandoneze. Faimosul sportiv suferă de o maladie incurabilă și a spus că ar fi gata să renunțe la finală dacă ar primi „un picior nou”.

Rafael Nadal a dezvăluit că suferă de sindromul Muller-Weiss și are dureri groaznice la piciorul stâng

Rafael Nadal (36 de ani, 5 ATP) îl va înfrunta pe Casper Ruud (23 de ani, 8 ATP) în ultimul act al turneului de la Roland Garros. În turul precedent, jucătorul iberic a trecut de Alexander Zverev care a fost nevoit să abandoneze din pricina unei accidentări. Sportivul german s-a prăbușit pe teren, urlând de durere, și a părăsit arena pe un scaun cu rotile. Scorul în acel moment era 7-6 (8), 5-6, 30-40.

„Salutare! A fost un moment foarte dificil pentru mine pe teren. Sincer, a fost un meci fantastic până s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Se pare că am o accidentare foarte serioasă. Stafful medical încă mai face investigații și vă vom ține la curent și veți avea noutăți când vom avea și noi.

Normal că vreau să îl felicit pe Rafa. E o performanță incredibilă, a 14-a finală. Sper să meargă până la capăt și să scrie istorie în continuare. Nu a fost un moment ușor pentru mine astăzi și voi reveni cu detalii”, a fost mesajul lui Zverev, pe contul de Twitter al turneului de la Roland Garros.

Și Rafael Nadal trăiește cu spaima că va fi nevoit să abandoneze. Sportivul iberic a dezvăluit că are dureri foarte mari la piciorul stâng și a spus că doar pentru a se putea antrena este nevoit să ia „o tonă de anti-inflamatoare zilnic”. Un mare profesor din lumea medicală i-a transmis că ar avea nevoie de o „grefă osoasă pentru a restabili lungimea arcului intern al piciorului”.

Rafael Nadal a dezvăluit că suferă de 18 ani de o osteonecroză a osului navicular – sau scafoidul tarsian -, denumită şi sindromul Muller-Weiss, o maladie degenerativă „cronică şi incurabilă”, din cauza căreia el fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice, scrie Agerpres. Jucătorul spaniol ar fi gata să renunțe la finala de la Ronald Garros dacă cineva i-ar garanta că va scapa de dureri.

„Aș prefera să pierd finala de duminică și să primesc un picior nou. Aș fi mulțumit cu viața mea, dacă aș avea un picior nou. Victoria e frumoasă, dar viața e mult mai importantă decât orice titlu, în mod special după cariera pe care am avut-o”, a declarat sportivul.

Rafael Nadal va juca duminică a 14-a finală de la Roland Garros.

Urmăriți Impact.ro și pe