S-a dopat Rafael Nadal? Răspunsul oficial al președintelui Agenției Anti-Doping din Serbia

Sorin Barbu 03.02.2022, 16:16
S-a dopat Rafael Nadal? Răspunsul oficial al președintelui Agenției Anti-Doping din Serbia

Rafael Nadal a fost din nou „regele tenisului”, luna trecută! A cucerit mult-râvnitul trofeu de la Australian Open și a ajuns la cota 21 în ceea ce privește turneele de Grand Slam câștigate, depășindu-i pe Novak Djokovic și Roger Federer, care au 20. Sportivul spaniol a fost serios atacat după ce a câștigat finala de la Melbourne. S-a spus că a triumfat pentru că Djokovic nu a fost lăsat să participe, iar fanii sportivului sârb au distribuit un act medical prin care se arătă că Nadal a folosit substanțe interzise.

Rafael Nadal, acuzat de dopaj

Australian Open a avut parte de mare agitație anul acesta. Novak Djokovic nu a fost lăsat să participe pentru că nu era vaccinat, iar fanii sârbului au spus și tare că Rafael Nadal a câștigat trofeul pentru că a lipsit numărul 1 mondial.

Spaniolul a nădușit însă serios în finala cu rusul Daniil Medvedev și a câștigat-o în urma a cinci seturi istovitoare, după ce rivalul a condus cu 2-0. Nu s-a putut bucura de succes prea mult pentru că fanii lui Djokovic au început să distribute un act medical în care se arată că Nadal a folosit substanțe interzise. În anul 2009! În acest documente se spune că jucătorul de tenis a folosit betametazonă, o substanță interzisă în circuitul profesionist.

Cazul a ajuns la doctorul Nenad Dikic, președintele Agenției Anti-Doping din Serbia care a explicat că actul este în fapt o scutire medicală prin care Nadal a avut voie să folosească substanța respectivă pentru o accidentare la umăr, întrucât niciun alt tratament nu rezolvase situația medicală.

„Cazul lui Rafael Nadal se referă la o excepție de uz terapeutic, pe care o poate obține orice atlet când metodele alternative de tratament nu dau rezultate”, a explicat medicul.

Presa internațională scrie că acest document a fost o armă prin care fanii lui Novak Djokovic au încercat să-i păteze imaginea lui Nadal. Vor avea posibilitatea să-și îndulcească amarul peste câteva zile, pentru că jucătorul sârb a promis că va spune adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în Australia și despre zilele în care a fost nevoit să stea în carantină.

Urmăriți Impact.ro și pe