Raed Arafat, declarații importante! Cu cât ar putea să se prelungească starea de urgență în România

Andrei Cezar 06.04.2020, 15:19
Raed Arafat, declarații importante! Cu cât ar putea să se prelungească starea de urgență în România

Decalarații importante ale șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Starea de urgență cauzată de pandemie s-ar putea prelungi cu încă o lună a spus secretarul de stat. El crede că nu vom putea ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Președintele Klaus Iohannis, a confirmat scenariul prelungirii stării de urgență astăzi și a transmis că este absolut necesar pentru a ține epidemia sub control.

Raed Arafat, declarații importante despre prelungirea stării de urgență în România

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut câteva precizări importante în ceea ce privește starea de urgență instituită în România la mijlocul lunii trecute. În contextul unui număr tot mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19 și de decese cauzate de acesta pe teritoriul țării noastre, Raed Arafat a spus că este foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită cu încă o lună de zile, iar decizia ar putea fi luată săptămâna aceasta. Scenariu connfirmat azi de președintele țării, Klaus Iohannis.

„Dacă vorbim de starea de urgență e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgență”, a spus Arafat, potroivit Digi24.

Raed Arafat, declarații importante! Ce crede despre prelungirea stării de urgență în România
Raed Arafat, declarații importante! Ce crede despre prelungirea stării de urgență în România

Sfârșitul lunii mai, cel mai optimist scenariu pentru a ieși din starea de combatere a infectărilor

Raed Arafat a mai făcut referire și la perioada în care trebuie menținute măsurile cu scopul de a preveni infectările.

„Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut. Depinde cum va evalua situația.”, a mai declarat șeful DSU.

Starea de urgență a fost instituită în România pe data de 16 martie prin decret prezidențial semnat de președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe