Klaus Iohannis, mesaj pentru medici. ”Vă asigur că noi ne facem treaba”

Rădulescu Valentin / 31.03.2020, 15:54
Klaus Iohannis, mesaj pentru medici. ”Vă asigur că noi ne facem treaba”

Klaus Iohannis a făcut astăzi un anunț de ultima oră. Prin acesta ne îndemnă să respectăm măsurile de prevenire a noului virus, dar a explicat și cum decurge situația pentru a asigura cele necesare la Suceava.

Klaus Iohannis, mesaj pentru medici

Președintele a transmis prin ședința de astăzi mai multe mesaje adresate cadrelor medicale. În ultimul timp, mai ales după ce a luat amploare infecția la Suceava, mai mulți medici, infirmiere și îngrijitoare au fost diagnosticate cu noul virus. Totodată, Klaus Iohannis le-a transmis că nu este necesar să își piardă speranța. Potrivitor declarațiilor, vor veni și zile mai grele, iar autoritățile își fac treaba pentru a primi materiale de protecție. De astfel, acestea vor ajunge în scurt timp.

„Știm că vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi, iar noi vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie. Am încheiat o întâlnire de lucru. Am discutat situația din spitale și vreau să vă asigur pe voi, medici, personal medical, că noi ne facem treaba. Au început să sosească de peste tot materiale de protecție, lucrurile se mișcă. Și acestea vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. Am solicitat astăzi să se facă peste tot în spitale instructajul. Am solicitat celor responsabili să mărească alocările bugetare pentru spitale.Autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem treaba așa cum se cuvine”, susține președintele.

Klaus Iohannis, mesaj pentru medici. ”Vă asigur că noi ne facem treaba”
Klaus Iohannis, mesaj pentru medici. ”Vă asigur că noi ne facem treaba”

Mesaj pentru Suceveni

Președintele a transmis și un mesaj pentru locuitorii din Suceava, care au intrat în carantină prin Ordonanța Militară cu nr.6. Potrivit spuselor lui Klaus Iohannis, măsura a fost luată din timp, iar de astfel, aceștia nu sunt singuri. Autoritățile fac tot posibilul pentru ca tot ce este necesar să ajungă la suceveni. Totodată, face un apel la respectarea măsurilor de protejare.

„A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru Suceava și comunele care înconjoară. Această măsură a fost luată la timp, dar dragi suceveni nu sunteți singuri. Suntem cu toții în gând alături de voi. Vom avea grijă ca tot ce este necesar să ajungă la voi, însă vă rog din suflet, respectați ceea ce autoritățile impun. Respectați normele de deplasare, normele de igienă. Nu ieșiți decât atunci când e absolut necesar.Aceste măsuri sunt necesare pentru a vă proteja și pentru a îngrădi răspândirea virusului”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI