Raed Arafat, avertisment teribil: „Dacă scapă de sub control situația..”

Diana Radu 11.05.2020, 10:36
Raed Arafat, avertisment teribil: „Dacă scapă de sub control situația..”

Raed Arafat avetizează că până la înlocuirea stării de urgență cu starea de alertă, românii trebuie respecte în continuare restricțiile, în caz contrat situația ar putea scăpa de sub control. Șeful DSU subliniază că România se află încă sub pandemie.

Raed Arafat, avertisment pentru români

Șeful DSU a lansat un avertisment teribil. Acesta spune că situația ar putea scăpa de sub control dacă populația va începe să se relaxeze înainte de 15 mai. Raed Arafat a mai precizat că mai este mai puțin de o săptămână până la ridicarea stării de urgență, iar oamenii au uitat deja de restricții. Acest lucru ar putea trage după sine efecte nedorite, precum apariția unor noi focare, precum și instaurarea altor măsuri drastice.

„Riscul este ca situația care totusi s-a reușit, de bine, de rău, să fie ținută sub control să scape de sub control și să ne trezim că avem un număr mai mare de cazuri, în următoarele săptămâni. Dacă relaxarea care este promisă să înceapă din data de 15 mai, gradual, începe mai repede și necontrolat. Încă mai vedem focare, încă mai vedem decizii de carantinare a unor zone”, a spus Raed Arafat, conform Realitatea PLUS.

raed arafat, avertisment, stare de alerta
Raed Arafat, avertisment pentru români

În acest sens, Raed Arafat face apel la populație să nu-și piardă răbdarea, căci nu mai e mult, să stea în case și să respecte interdicțiile. Acesta a mai spus că este important să conștientizăm că pericolul nu a trecut, iar gestionarea acestuia depinde de comportamentul nostrul.

De asemenea, șeful DSU a mai spus că încălcarea restricțiilor înainte de 15 mai ar putea trage după sine o situație care nu va mai putea fi controlată, drept pentru care starea de urgență s-ar putea prelungi.

„Dacă oamenii și-au pierdut răbdarea, să vedem cum o sa fie dacă scapă de sub control situația și unele măsuri vor trebui să fie prelungite. Rugamintea este să înțeleagă lumea că pericolul nu a trecut”, a mai spus Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe