Radu, fiul lui Ștefan Bănică, mărturisiri neașteptate: “Mi-ar plăcea să mă arunc și în industra muzicală”

Diana Radu 11.11.2019, 16:32
Radu, fiul lui Ștefan Bănică, mărturisiri neașteptate: “Mi-ar plăcea să mă arunc și în industra muzicală”

Radu Ștefan Bănică, fiul cel mare al celebrului artist, actor și compozitor Ștefan Bănică Jr. îi calcă pe urme acestuia. Radu are doar 17 ani, dar știe ce vrea de la viață și luptă pentru visul său. Mai exact, fiul lui Ștefan Bănică vrea să devină actor. Ce spune Ștefan Bănică despre alegerea fiului său?

Radu, fiul lui Ștefan Bănică vrea să se facă actor

Fiul lui Ștefan Bănică îi calcă pe urme
Fiul lui Ștefan Bănică îi calcă pe urme

În prezent, Radu este actor la Teatrul de Comedie, unde și-a câștigat singur rolul din piesa “Totul în grădină”. Ce spune acesta despre pasiunea sa pentru actorie și când și-a dat seama că asta este ceea ce vrea să facă.

„Eu de mic am știut ce vreau să fac, dar am ținut secret o perioadă de timp. (…) În clasa a IV-a, știam că vreau în domeniul artei: muzică și teatru. (…)

Fac niște cursuri de teatru, la Teatrul de Comedie, la școala actriței Delia Nartea. Tata m-a dat inițial la acest curs, când eram în clasa a VI-a, pentru dezvoltare personală. Nu avea în minte să mă fac actor sau ceva. Având contactul direct cu teatrul, mi-a crescut și mai mult pasiunea.

Și tata e o inspirație majoră, dar, chiar dacă ar fi avut o altă meserie, cred că aș alege tot actoria și muzica. (…)”, a declarat Radu în cadrul unui interviu acordat pentru Libertatea.

Cum a reacționat Ștefan Bănică Jr. când a aflat că fiul său vrea să fie actor

Chiar dacă Radu știa că vrea să fie actor încă din clasa a IV-a, acesta a ținut pasiunea secretă față de tatăl său, căruia i-a mărturisit la începutul liceului că meseria pe care vrea să o urmeze toată viața este cea de actor. Cum a reacționat artistul?

Fiul lui Ștefan Bănică vrea să devină actor. Reacția artistului
Fiul lui Ștefan Bănică vrea să devină actor. Reacția artistului

„În clasa a IX-a, la începutul liceului. Nu a fost o discuție de genul: «Să stăm jos, am să îți spun ceva între patru ochi!».

I-am spus pur și simplu: «Eu asta vreau să urmez». El nu a fost convins de la bun început.

Nici acum nu cred că e convins. Dar nu aș renunța pentru nimic în lume la această meserie. (…)”, a povestit Radu.

Ce spune Radu Bănică despre avantajele și dezavantajele numelui pe care îl poartă?

Uneori, să fii copilul unui om celebru nu este chiar atât de ușor, iar Radu nu face excepție de la regulă. Fiul lui Ștefan Bănică spune că s-a ”lovit” deseori de prejudecăți precum faptul că nu și-a câștigat pe bune castingurile la care a participat, ci le-a obținut datorită tatălui său.

”Având acest nume sunt avantaje și dezavantaje”, spune Radu. De ce probleme s-a lovit acesta din cauza numelui pe care-l poartă?
”Având acest nume sunt avantaje și dezavantaje”, spune Radu. De ce probleme s-a lovit acesta din cauza numelui pe care-l poartă?

„Și în această piesă de teatru sunt unii care spun că joc datorită tatălui meu, că tot ce fac e datorită lui, dar nu este așa.

De exemplu, în 2012 am avut ocazia să am un moment cu tata la Sala Palatului, în concertele lui de Crăciun.

Am dat atunci un casting, alături de alți copii, și nu m-a luat de la început. M-a trimis acasă după ore întregi de repetiții.

Am suferit, îți dai seama! După aceea, până la urmă, m-a chemat. Erau vreo 5 concerte atunci și mi-a spus:

«Bine, în primul concert o să fii tu, pentru că ai muncit și meriți. Însă, în celelalte spectacole, va fi celălalt băiat, care e mai potrivit pentru momentul respectiv!».

Și primul concert l-am făcut eu, a fost minunat. La al doilea concert a fost celălalt băiat.

Apoi, pentru că am dovedit că puteam să mă descurc mai bine decât celălalt, tata m-a luat pe mine pentru celelalte 3 concerte.” 

Urmăriți Impact.ro și pe