PSD insistă cu fraudarea alegerilor europarlamentare: Carmen Dan, audiată în comisia parlamentară

Alexandru Ioanid 09.07.2019, 13:20
PSD insistă cu fraudarea alegerilor europarlamentare: Carmen Dan, audiată în comisia parlamentară

PSD nu se lasă după eșecul înregistrat la europarlamentare. Social-democrații vorbesc despre presupuse fraude, iar în Parlament a fost înființată o comisie specială în acest sens. Prima persoană chemată la audieri a fost ministrul de Interne, Carmen Dan.

Comisia parlamentară care ar trebui să ancheteze presupuse fraude la alegerile europarlamentare, invocate de PSD, și-a început activitatea. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost audiată, marți, la Parlament.

Aceasta a spus că instituția pe care o conduce și-a făcut treaba și nu are ce să-și reproșeze. Comisia se uită, însă, spre votul din străinătate acolo unde, după cum a precizat Carmen Dan, MAI nu a avut atribuții.

Ministrul Afacerilor Interne s-a prezentat în față colegilor parlamentari că să spună sus și tare că MAI nu e de vină pentru nimic.

„Ministerul Afacerilor Interne nu stabilește numărul secțiilor de votare din țară, acesta este atributul autorităților locale cu avizul Autorității Electorale Permanente, MAI nu stabilește numărul de ștampile de vot, nu are atribuții în interiorul secțiilor de votare, aici răspunde președintele secției, MAI nu are atribuții în ceea ce privește sistemul de monitorizare a prezenței la vot”
Carmen Dan, ministru de Interne

PSD invocă fraude la europarlamentare, un scrutin organizat de…PSD

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alegerile europarlamentare din 26 mai au fost organizate de instituțiile controlate de PSD și ALDE. Chiar și așa, coaliția insistă că votul ar fi putut fi fraudat. Dar dacă e așa, atunci principalii vinovați sunt de la…PSD și ALDE.

MAI anunță că a înregistrat mai multe plângeri penale, care sunt verificate. 

„În urmă verificării sesizărilor primite și activităților desfășurate de către structurile MAI au fost constituite 217 dosare penale, dintre care 128 de dosare privind posibile fraude la vot, astfel 65 de dosare privind fapta de a vota fără drept, 56 dosare privind fapta de a vota de două sau mai multe ori, 4 dosare privind fapta de a vota prin introducerea în urna a mai multor buletine de vot, trei dosare privind utilizarea unei cărți de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals, sau a unui buletin de vot fals. Alte 89 de dosare privesc infracțiuni circumscrise în textul electoral cum ar fi împiedicarea prin orice mijloc a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, vorbim de 25 de dosare, coruperea alegătorilor 15 dosare, violarea confidențialității votului 5 dosare”
Carmen Dan, ministrul de Interne

Într-un singur dosar a fost dispusă urmărirea penală față de o persoană, restul fiind în rem, a mai subliniat Carmen Dan.

Urmăriți Impact.ro și pe