Programul Prima Casă, ultimele modificări. Toți românii trebuie să știe asta

Madlen Moraru 12.07.2020, 12:05
Programul Prima Casă, ultimele modificări. Toți românii trebuie să știe asta

Programul Prima Casă revine, dar cu modificări foarte importante, de care românii trebuie să țină cont. Programul poate fi accesat de către doritori în vederea achiziționării unei locuințe și a fost reintrodus joi, pe 9 iulie, în cadrul celei mai noi ședințe de Guvern.

Programul Prima Casă, ultimele modificări. Toți românii trebuie să știe asta

Românii care doresc să își achiziționeze prima locuință și așteptau cu multă nerăbdare să facă acest pas vor putea să o facă în viitorul nu foarte îndepărtat. Programul Prima Casă are modificări foarte importante față de varianta anterioară știută de cetățeni. Ulterior ședinței de Guvern în care a fost anunțat acest pas legat de imobiliare, șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dâncă, a făcut câteva precizări ce trebuie știute.

Programul Prima Casă, ultimele modificări. Toți românii trebuie să știe asta
Programul Prima Casă revine în 2020 și va putea fi accesat de către românii care doresc să își achiziționeze propria locuință

Cel mai important astfel de aspect este cel care vizează majorarea plafonului pentru creditele folosite la achiziția de locuințe noi, ce au fost construite în ultimii 5 ani. Ordonanţa de urgenţă a fost adusă în discuție și urmează ca după ce primește avizul de Consiliul Legislativ să fie adoptată de către guvernanți.

Denumirea programului a devenit astfel Noua Casă, până acum fiind cunoscut ca Prima Casă. Proiectul legislativ e unul ce încurajează și construcția de noi locuințe. De asemenea, locuințele contruite cu peste cinci ani în urmă vor beneficia de o majorare a plafonului, nefiind uitate. Modificările au fost anunțate și de către ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. În ceea ce privește locuințele vechi, se va garanta doar 50% din valoarea creditului. Este vorba astfel despre un plafon maximum de 70.000 de euro.

”Modificarea vine în urma discuţiilor pe care le-am avut, atât cu cetăţeni, cât şi cu cei care sunt implicaţi direct”, a susținut Florin Cîţu, potrivit Mediafax.

Programul Noua Casă urmează să garanteze și creditele acordate pentru cumpărarea unei locuințe noi. Valoarea maximă poate fi cea de 100.000 de euro, echivalentul în lei, garantat de către stat printr-un procent de maxim 60% din valoarea creditului, exclusiv dobânzile, comisioanele sau spezele bancare aferente creditului garantat.

Urmăriți Impact.ro și pe