Prima Casă 2020. Cum se va numi programul și ce noi condiții vor fi pentru români

Diana Radu 08.07.2020, 14:35
Prima Casă 2020. Cum se va numi programul și ce noi condiții vor fi pentru români

De-a lungul timpului, programul Prima Casă a suferit mai multe schimbări. Astfel, ediția din acest an care se va relansa peste două săptămâni vine cu o nouă serie de schimbări, dar și cu un nou nume. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru Prima Casă!

Cu ce schimbări vine programul Prima Casă 2020 și cum se va numi

Guvernul va relansa programul Prima Casă 2020, peste două săptămâni, care se va numi la inițiativa liberalilor -„O nouă casă”. Anunțul a fost făcut de către Cristian Păun, preşedintele Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). De asemenea, printre modificările cu care vine noul program social, se numără eliminarea plafonului salarial, care nu va mai fi o condiție pentru accesarea creditului.

„Guvernul va da OUG în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în două săptămâni am putea avea noua formă a programului «O Nouă Casă»”, a precizat șeful FNGCIMM.

prima casa, 2020, conditii
Cu ce schimbări vine programul Prima Casă 2020 și cum se va numi

Reamintim faptul că reședintele României a promulgat proiectul legislativ care definește particularitățile referitoare la programul Prima Casă în versiunea actualizată. În 2020, va fi vorba de un program social ”O familie, o casă”. Însă, dat fiind faptul că nu are încă normele de aplicare definite, programul a rămas blocat.

„Trebuie să clarificăm situaţia în programul Prima Casă. O să avem nevoie de o reglementare legală care să clarifice modul în care se derulează programul Prima Casă”, îi cerea Ludovic Orban ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Cât despre plafonul salarial, Ludovic Orban a anunțat că noul program „Prima Casă”, nu va mai depinde de acest lucru. Premierul a precizat că Guvernul va introduce un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară.

De asemenea, Ludovic Orban solicită ca noua reglementare să fie făcută ținând cont și de faptul că, metrul pătrat construibil era 750-800 euro în momentul în care a fost redusă cota de TVA la vânzarea de imobile, însă acesta s-a scumpit între timp. „Să utilizăm un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară de astăzi”, a insistat premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe