Prognoza meteo zilnică duminică, 31 iulie 2022. Scăpăm de caniculă, temperaturile scad

Badea Violeta 31.07.2022, 07:00
Prognoza meteo zilnică duminică, 31 iulie 2022. Scăpăm de caniculă, temperaturile scad

Specialiștii în meteorologie vin cu vești bune pentru români! Potrivit acestora, valorile termice scad semnificativ, după mai multe zile de foc, în care temperaturile au trecut chiar și de 40 de grade Celsius în mai multe județe din țară. După o perioadă caniculară și cu disconfort termic ridicat, ne așteaptă furtuni cu ploi torențiale, fulgere și grindină!

Scăpăm de caniculă. Temperaturile coboară în toată țara

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 31 iulie 2022. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în partea de est a României şi se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe alocuri grindină.

Specialiștii anunță cî în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În restul regiunilor, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales pe parcursul zilei, când pe arii restrânse vor fi averse posibil însoțite de descărcări electrice, iar vântul va prezenta intensificări temporare (viteze în general de 45…55 km/h).

Maximele vor scădea simțitor și în sudul țării, dar și în centru și est. Valorile se vor situa între 22 și 32 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în partea continentală a Dobrogei, unde și indicele temperatură umezeală (ITU) va mai atinge și depăși ușor pragul criric de 80 de unități. În schimb, minimele se vor situa între 10 și 22 de grade Celsius. În zonele montane se va semnala ceață.

Vremea se raceste in toata tara
Vremea se raceste in toata tara

Cum va fi vremea în București

Veste bună și pentru bucureșteni. Canicula dispare, dar este înlocuită de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Valoarea maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius, în timp ce cea minimă va fi de 16 – 17 grade Celsius.

Pe litoral, temperaturile maxime se vor situa între 28 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 20 și 22 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 27 de grade Celsius.

La munte, vremea va fi în general instabilă. În masivele sudice și estice vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În anumite zone, ploile vor avea și caracter torențial. Prin urmare, cantitățile de apă ar putea depăși 25…35 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...