Prognoza meteo, vineri, 15 mai 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ploi și unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi

Diana Radu 15.05.2020, 08:41
Prognoza meteo, vineri, 15 mai 2020. În ce zone din țară sunt anunțate ploi și unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 15 mai. Potrivit acestora ploile se vor instala doar în anumite părți ale teritoriului, iar în rest vremea va fi frumoasă cu temperaturi în creștere.

Prognoza meteo, vineri, 15 mai 2020

În noaptea de joi spre vineri ploile și-au făcut apariția în regiunile nordice și izolat în rest. De asemenea, aceste fenomene meteo au fost însoțite de fulgere și de gridină. Vântul a suflat cu putere, mai ales la munte, dar și în estul și sud-estul țării.

Valorile termice minime s-au situat între 6 grade Celsius în depresiuni și 18 grade Celsius pe litoral. În București, cerul a fost variabil iar vântul a suflat slab și  moderat. Temepraturile minime nocturne s-au situat între 14 și 16 grade Celsius. Iată cum va fi vremea pe parcursul zilei de vineri!

meteo, 15 mai, anm, temperaturi, ploi
Prognoza meteo, vineri, 15 mai 2020

Pe parcursul zilei, vremea se va încălzi în jumătatea sudică a teritoriului, în timp ce în partea de nord-este, vremea va fi răcoroasă. Ploile își vor face apariția în regiunile centrale, nordice și la munte. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și posibil de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, anunță meteorologii.

La munte, pe creste vântul va sufla cu rafale de 70…80 km/h. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 15 grade Celsius în nordul Moldovei și 33 de grade Celsius în Lunca Dunării. Pe litoral valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar în nordul Moldovei chiar mai coborâte.

În București, vremea va fi călduroasă, însă cerul va avea înnorări temporare și pe alocuri își va face apariția și vântul. Valorile termice maxime vor urca până la 28 de grade Celsius în Capitală, la orele amiezii, iar cele minime se vor situa între 15 și 17 grade Celsius.

 

Urmăriți Impact.ro și pe