Prognoza meteo, vineri, 12 februarie 2021. Ninsori și ger. Ce temperaturi se vor înregistra

Ioana Bucur 11.02.2021, 23:37
Prognoza meteo, vineri, 12 februarie 2021. Ninsori și ger. Ce temperaturi se vor înregistra

Prognoza meteo, vineri, 12 februarie 2021. Administrația Națională de Meteorologie anunță ninsori și ger. Diferențe uriașe de temperatură, în doar câteva ore. Ce valori se vor înregistra.

Prognoza meteo, vineri, 12 februarie 2021. Ninsori și ger în cele mai multe zone din țară

De la primăvară, ne întoarcem la iarnă. După ce joi, 11 februarie, valorile maxime arătate de termometre au urcat până la 16 grade, vremea se va schimba brusc în următoarele 24 de ore. Astfel, potrivit informațiilor din prognoza meteo, vineri, 12 februarie, în noaptea de joi spre vineri va începe un proces de răcire în toate zonele țării. Începând cu primele ore ale dimineții, se vor semnala ploi moderate cantitativ ce se vor transforma, în prima parte a zilei de vineri, în lapoviță și ninsori. Va ninge pe arii extinse, cu depunerea unui strat semnificativ de zăpadă și condiții favorabile formării de polei. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte, temporar, ninsorile vor fi viscolite în noaptea de joi spre vineri.

Tot în noaptea de joi spre vineri, vântul va sufla cu putere, în rafale cu viteze ce vor atinge, în medie, 55-60 de kilometri pe oră, și, temporar, 80 de kilometri pe oră, în special în zonele de sud, est și centru. În zonele montane, la altitudini de peste 1.500 de metri, se vor atinge viteze și de 100-120 de kilometri pe oră, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură.

De la maxime de 16 grade, minimele vor coborî până la minus 13 și minus 3 grade, cele mai scăzute valori atingându-se în vestul, nordul, nord-vestul și centrul țării, unde va fi ger.

Prognoza meteo, vineri, 12 februarie
Prognoza meteo, vineri, 12 februarie. Inquam Photos / Alexandru Busca

Cod galben de ninsori, viscol și ger

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță două zile de ninsori, viscol și ger, în toate regiunile țării. Potrivit avertizării meteo de tip cod galben, valabilă în intervalul 10-12 februarie, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile țării.

„Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări”, a transmis ANM.

Prognoza meteo, vineri, 12 februarie. Ce temperaturi se vor înregistra

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci drastic în București, începând de vineri. Cerul va prezenta înnorări temporare, iar maximele vor scădea, de la cele 16 grade Celsius de joi, la 0 sau 1 grad. În prima parte a zilei, va ninge. Gerul se instalează și în Iași. Valorile maxime nu vor depăși minus 9 grade, în timp ce minimele scad la minus 13 grade.  Vântul va sufla puternic și moderat. La Brașov, se anunță ninsori pe parcursul zilei de vineri, cu o maximă de minus 10 grade și o minimă de minus 13 grade. Vântul va sufla puternic și moderat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...