Vremea se strică în țară! Ninsori, viscol și ger. Pentru ce zone a fost emis cod galben

Cristian Cojocaru 10.02.2021, 15:47
Vremea se strică în țară! Ninsori, viscol și ger. Pentru ce zone a fost emis cod galben

Potrivit meteorologilor care au anunțat prognoza vremii pentru perioada 10-12 februarie, vremea se strică în toată țara. Astfel. în următoarele 48 de ore, ANM a anunțat cod galben de ninsori, viscol și ger pe întreg teritoriul României.

Se strică vremea în România

Meteorologii au anunțat cod galben pe întreg teritoriul țării. Astfel, vreme va deveni foarte rece în următoarele 48 de ore din cauza unul val polar care va ajunge deasupra României. Sunt anunțate mai multe fenomene metorologice precum viscol, ninsoare și ger. Potrivit ANM, primul cod galben va intra în vigoare începând de astăzi de la ora 14:00 și este valabil până mâine la ora 12:00.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali dar și în vestul Carpaților Meridionali. Cantitatea de precipitații va fi una moderată, astfel că, pe parcusul intervalului amintit vor cădea aproximativ 20-25 l/mp, iar în arii restrânse, cantitatea de precipitații va ajunge la 40 l/mp.

Potrivit meteorologilor, va ploua pe arii extinse și la altitudini mai scăzute din jumătatea de vest a țării, unde se vor acumula 10-20 l/mp. Cel de-al doilea cod galben urmează să intre în vigoare joi, 11 februarie începând cu ora 06:00 și este valabil până la ora 12:00. Astfel, începând cu joi dimineața, în vestul dar și în nord-vestul teritoriului vor cădea ploi iar pe arii extinse se va depune poleiul.

Cel de-al treilea cod galben va intra în vigoare pe 11 februarie
Cel de-al treilea cod galben va intra în vigoare pe 11 februarie

Au fost anunțate trei coduri galbene

Ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare iar vântul va cunoaște intensificări cu viteze cuprinse între 55 și 65 km/h care va viscoli ninsoarea. În nordul Moldovei au fost anunțate depuneri de polei pe arii restrânse, ceea ce recomandă participanților la trafic o atenție sporită la condițiile de drum.

Cel de-al treilea cod galben va intra în vigoare pe 11 februarie începând cu ora 12:00 și va fi valabil până pe 12 februarie la ora 12:00. În acest interval, vremea va cunoaște o răcire bruscă și accentuată în toate regiunile țării. În cursul nopții gerul se va instala în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Ninsorile vor fi predominante în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane. După aceea acestea se vor instala și în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei unde vor fi depuneri de zăpadă. Vântul va cunoaște intensificări la nivelul întregii țări care va măsura viteze cuprinse între 55 și 65 km/h, temporar ajungând la 70-80 km/h. Vântul va sufla cu rafale la munte cu viteze între 70-90 km/h, depășind 100 km/h la altitudine înaltă. Vremea se va menține rece pe perioada săptămânii care urmează.

Urmăriți Impact.ro și pe