Prognoza meteo pe litoral 29 iunie – 3 iulie. Ce temperatură are apa mării

Ioana Bucur 29.06.2022, 13:58
Prognoza meteo pe litoral 29 iunie – 3 iulie. Ce temperatură are apa mării

Află care este prognoza meteo pe litoral 29 iunie – 3 iulie. În condițiile în care suntem în plin sezon al concediilor, iar foarte mulți români și-au programat, în următoarele săptămâni, măcar o escapadă la mare, toate speranțele lor pentru o vacanță reușită sunt legate, în primul rând, de starea vremii. Pentru că orele petrecute de plajă sunt mai plăcute când putem face și baie, impact.ro îți spune și ce temperatură are apa mării în această perioadă.

Prognoza meteo pe litoral 29 iunie – 3 iulie

Mulți români au bifat deja o excursie la mare în acest sezon, însă vara este încă la început, iar rezervările continuă să fie făcute de cei dornici să mai petreacă măcar câteva zile pe plajă, bucurându-se de soare și de băi în apa mării. În cazul lor, detaliul care va face diferența între o excursie reușită și una…mai puțin reușită este starea vremii.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, aceasta este prognoza meteo pe litoral 29 iunie – 3 iulie. În acest interval, la nivelul întregii țări, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. Cel mai cald va fi în regiunile vestice și nord-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Miercuri, 29 iunie, pe litoral, vremea se va menține în general frumoasă. Potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 18 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade.

În următoarele zile, vremea va fi mai caldă decât media pentru această perioadă din an, iar valorile termice nu vor avea variații semnificative de-a lungul intervalului de prognoză. În general, media maximelor de temperatură va oscila între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 19 și 21 de grade. Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare în ultimele zile ale lunii iunie și din nou după data de 5 iulie.

Prognoza meteo pe litoral 29 iunie - 3 iulie. Ce temperatură are apa mării
Cum arată prognoza meteo pe litoral în perioada 29 iunie – 3 iulie

Ce temperatură are apa mării în următoarele zile

Cum nicio zi de plajă nu este completă fără măcar o baie în mare, doar în momentele în care valurile nu sunt prea mari iar salvamarii nu au ridicat stegulețele de avertizare, vom vorbi și despre ce temperatură are apa mării în perioada 29 iunie – 3 iulie.

Potrivit ro.seatemperature.net, miercuri, 29 iunie, temperatura apei „este ușor mai mică decât media din această zi din ultimii ani. Valoarea sa a crescut atât în ​​ultimele 20 de zile, cât și în ultima săptămână. Exact acum un an, în această zi, temperatura apei în această locație a fost 24°C”.

Estimările pentru perioada 30 iunie – 3 iulie sunt:

  • joi, 30 iunie – 23 de grade Celsius
  • vineri, 1 iulie – 20,8 grade Celsius
  • sâmbătă, 2 iulie – 21,3 grade Celsius
  • duminică, 3 iulie – 21,5 grade Celsius

Aceeași sursă precizează că „temperaturile efective din apropierea țărmului pot varia cu câteva grade față de valorile indicate. Acest lucru se observă după ploi abundente sau după perioade prelungite de vânt puternic. Unele vânturi din aval determină apele reci și adânci să înlocuiască apele de suprafață care au fost încălzite de soare”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...