Ce temperatură a ajuns să aibă apa Mării Negre în perioada 20 – 26 septembrie

Daria Petrescu 20.09.2021, 10:25
Ce temperatură a ajuns să aibă apa Mării Negre în perioada 20 – 26 septembrie

În perioada 20 – 26 septembrie, vremea se schimbă simțitor, chiar și la malul mării. Astfel că, pentru cei care vor să mai profite de apa Mării Negre, ar fi bine să o facă zilele acestea, pentru că meteorologii anunță schimbări bruște de temperature la sfârșitul acestei luni. Ce temperatură a ajuns să aibă apa Mării Negre în perioada 20 – 26 septembrie

Ce temperatură a ajuns să aibă apa Mării Negre în perioada 20 – 26 septembrie

În perioada 20-26  septembrie, vremea se va schimba în comparație cu luna trecută, iar temperaturile vor scădea simțitor, după cum au anunțat meteorologii. Chiar și așa, soarele își va face apariția, iar apa nu va fi foarte rece în această săptămână. În mai multe zone din țară sunt așteptate ploi, iar zona Mării Negre nu va fi ocolită. În cazul în care nu vă deranjează vremea mai răcoroasă de la malul mării, ei bine, este perioada perfectă pentru câteva zile de relaxare. Ce temperatură a ajuns să aibă apa Mării Negre în perioada 20 – 26 septembrie

Cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Vor fi rafale de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 20 de grade. De asemenea,  cele minime vor fi de 13…14 grade.

 Temperatura apei mării nu va depăși 19-20 de grade

-în stațiunea Mamaia temperatura mării va avea o temperatură de până la 18 de grade

-în Costinești, temperatura apei nu va depăși 19 de grade

-în Vama Veche temperatura apei va varia între 17  grade.

Săptămâna aceasta, vremea se va răci simțitor

Potrivit meteorologilor, vremea va fi mai rece pe tot parcursul acestei perioade. Vor exista schimbări bruște și vor veni ploi zgomotoase de vară, pe alocuri.

În săptămâna aceasta, temperatura apei Mării Negre va ajunge la cel mult 20 de grade în Mamaia, Năvodari, Vama Veche sau Costinești.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Principalele stațiuni de pe litoralul românesc

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc, este Mamaia. Tinerii sun dornici să piardă nopțile la malul mării în această stațiune, deoarece are viață de noapte.

Lângă lacul Techirghiol se află stațiunea Eforie, cea în care domnește liniștea. Eforie se împarte în cele două stațiuni: Eforie Nord și Eforie Sud. Familiile cu copii aleg de obicei aceste stațiuni, deoarece sunt puțin mai izolate și mai liniștite decât Mamaia.

Stațiunile Costinești și Vama Veche

Cei care au buget redus, aleg stațiunea Costinești. Tinerii studenți fiind atrași de aceasta, pentru a se distra și pentru a avea o vacanță reușită.

Populară printre tineri este și stațiunea Vama Veche. Aceasta se află aproape de granița cu Bulgaria și mereu foarte aglomerată. Indiferent de vreme, în această stațiune distracția este în toi în permanență, fiind vizitată de turiști români și străini.

Turiștii trebuie să ia în considerare măsurile anti-COVID

Turiştii care vor ajunge pe litoral în această vară şi administratorii plajelor de la Marea Neagră trebuie să respecte mai multe reguli anti-COVID de distanţare şi igienă, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

În continuare, trebuie să existe o distanțare social atât pe plajă, cât și în spațiile comerciale. De asemenea, trebuie să existe și o distanță considerabilă între șeslonguri, mai ales între persoanele care nu fac parte din aceeași familie.

 

Urmăriți Impact.ro și pe