Prognoza meteo miercuri 30 septembrie. ANM a emis cod portocaliu. În ce zone sunt anunțate ploi abundente

Stan Filon 30.09.2020, 10:32
Prognoza meteo miercuri 30 septembrie. ANM a emis cod portocaliu. În ce zone sunt anunțate ploi abundente

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru miercuri, 30 septembrie. Astfel, am aflat cum va fi vremea în ultima zi din luna septembrie. În aproape toată țară se vor rupe norii și va ploua, iar cantitatea de precipitații va fi una destul de mare.

Meteorologii au adus prognoza opentru miercuri, 30 septembrie. Va fi frig și va ploua în ultima zi din luna septembrie

UPDATE: Meteorologii au emis în urmă cu scurt timp o avertizare cod galben și una cod portocaliu de ploi și vijelii! Aceste avertizări intră în vigoare miercuri, de la ora 10:00 și sunt valabile până vineri, 2 octombrie, la ora 10:00.

Astfel, meteorologii au emis avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte, unde va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25…35 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55…60 km/h.

Avertizarea cod porrtocaliu de ploi abundente este valabilă în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, unde va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Mai mult decât atât, meteorologii se așteaptă ca în mai multe zone din țară să cadă chiar și grindină și vor avea loc și furtuni. Temperaturile din țara noastră vor fi foarte mici în ultima zi din septembrie. Noaptea va fi din ce în ce mai frig în țara noastră și va ploua foarte mult, în cantități însemnate cantitativ. La munte a nins deja!

În Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ și în care, îndeosebi în Moldova, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40…60 l/mp.

Prognoza meteo miercuri 30 septembrie
Prognoza meteo miercuri 30 septembrie

Cum va fi vremea în Capitală

În București, prognoza meteo spune că temperatura maximă din această zi va fi de 20 de grade Celsius. Vântul va bate cu rafale de până la 23 km/h. Șansele de precipitații sunt de 56%. Minima nopții va fi de doar 13 grade și vor fi șanse de ploaie chiar și atunci.

În Constanța va fi predominant noros miercuri, potrivit anunțului făcut de meteorologi. Vântul va bate cu 32 de km/h. Temperatura maximă va fi de 21 de grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt de 24%. Minima va fi de 14 grade Celsius.

Va ploua și în Iași, iar temperatura va fi de 18 grade Celsius. Sunt șanse de 56%  să plouă, iar șansele de furtuni sunt de peste 30%. Minima nopții va fi de zece grade Celsius.

Vreme ploioasă și în Brașov, unde locuitorii au parte de temperaturi destul de scăzute. Miercuri, temperaturile vor fi cuprinse între 8 și 12 grade Celsius, iar șansele de ploaie sunt de 65%.

Clujenii vor avea parte și ei de o zi de miercuri înnorată. Soarele nu prea se va vedea pe cer din cauza norilor, iar temperaturile maxime se vor situa între 10 și 14 grade Celsius. În plus, sunt 78% șanse de precipitații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...