Prognoza meteo, joi, 16 ianuarie 2020. Ce se întâmplă cu vremea în tara. Meteorologii au făcut anunțul

Prognoza meteo pentru joi, 16 ianuarie 2020, anunță că vremea se încălzește. Meteorologii au făcut anunțul despre ce se întâmplă cu vremea în țară.

Prognoza meteo, joi, 16 ianuarie 2020

Vești bune de la meteorologi. Astăzi, 16 ianuarie 2020, temperaturile vor crește. Valorile vor atinge și 12 grade Celsius la amiază. Vom avea cer mai mult noros în sudul și estul țării. Mai mult decât atât, în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, vremea va fi extrem de frumoasă, cu cer mai variabil, dar mai mult senin. În Moldova, Dobrogea și Bărăgan, vântul va sufla slab până la moderat. De menționat este faptul că în Transilvania, Maramureș și Bărăgan, valorile termice maxime se vor încadra între 6 și 12 grade C.

De asemenea, în Oltenia și Vestul Munteniei vom avea valori termice care se vor încadra între 1 și 6 grade Celsius. În estul Munteniei, Doborogea și Moldova, valorile termice maxime se vor încadra între 3 și 8 grade Celsius. În București, cerul va fi mai mult senin, dar vom avea parte și de vânt slab până la moderat. Valorile maxime vor ajunge și la 7 grade C.

Cod galben de ceață și depuneri de gheață

Meteorologii ANM au emis cod galben de ceață și izolat depuneri de gheață, pentru această dimineață. Intervalul orar în care este în vigoare acest cod galben este între ora 10:00 și 13:00. Județele în care este semnalat codul galben sunt: județul Bacău: zona joasă, județul Botoşani,
județul Suceava: zona joasă, județul Galaţi, județul Neamţ: zona joasă, județul Vrancea: zona joasă, Județul Iaşi,
Județul Vaslui. Mesajul ANM este următorul: ”Se vor semnala: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.
Fenomene asociate: pe arii restrânse, depuneri înghețate (chiciură și polei din burniță).

Cod galben de ceață și depuneri de gheață până la ora 11:00

Meteorologii au mai emis un cod galben de ceață și, izolat, depuneri înghețate, în Județul Argeş: Pitești, Mioveni, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Buzoești, Leordeni, Bârla, Bogați, Slobozia, Vedea, Bradu, Ungheni, Mărăcineni, Stolnici, Merișani, Moșoaia, Lunca Corbului, Priboieni, Suseni, Albota, Budeasa, Căteasca, Rătești, Micești, Recea, Rociu, Căldăraru, Cocu, Miroși, Uda, Negrași, Hârsești, Mozăceni, Popești, Izvoru, Băbana, Oarja, Cuca, Cotmeana, Morărești, Săpata, Drăganu, Teiu, Râca, Poienarii de Argeș, Județul Dâmboviţa: Găești, Dragodana, Petrești, Mătăsaru, Uliești, Mogoșani, Cobia, Produlești, Crângurile, Morteni, Valea Mare, Gura Foii, Răscăeți. Se vor semnala: ceață ce determină scăderea vizibilității local sub 200 m, iar fenomenele asociate sunt: izolat depuneri înghețate (chiciură și cu o probabilitate mai mică polei din burniță).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI