Prognoza meteo, luni, 20 ianuarie 2020. Vremea se schimbă. Ce temperaturi se vor înregistra în țară

Prognoza meteo pentru 20 ianuarie 2020. Foto: Unsplash

România este traversată în continuare de un val de aer cald și în această săptămână. Creșterea valorilor atmosferice va fi resimțită chiar începând de azi. Dar ce vreme ne așteaptă mai precis azi și ce spune Administrația Națională de Meteorologie (ANM)?

Buletin meteo, 20 ianuarie 2020

Vremea se va menține destul de frumoasă pentru normalul acestei perioade, cu temperaturi maxime care nu vor depăși 4 grade Celsius, în vreme ce minimele nu vor coborî sub valoare de -7 grade Celsius, potrivit meteorologilor ANM. Luni, pe 20 ianuarie, va exista o creștere a temperaturilor, chiar de la primele ore.  iar la munte vom avea parte, izolat de precipitații mixte. Va fi prezent, mai ales în depresiuni, și fenomenul de ceață, înregistrat și în ultimele zile.

Cerul este variabil la munte şi noros în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la altitudini mari în Munţii Banatului, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.Administrația Națională de Meteorologie mai anunță și vânt ce va sufla slab și moderat. Însă, cu intensificări pentru prima parte a zilei în zona Moldovei, în Dobrogea, Bărăgan, fie la altitudini mai mari, în Munții Banatului sau Carpații Meridionali și de Curbură. Cerul va fi variabil, dar izolat se poate forma și chiciură sau polei.

Ce spun meteorologii despre prognoza meteo de azi, 20 ianuarie

Dimineaţa se înregistrau valori de temperatură cuprinse între -9 grade la Apa-Neagră, Curtea de Argeş şi Pătârlagele şi 1 grad la Constanţa-dig,Calafat, Adjud, Focşani şi Tecuci. Izolat se vor înregistra depuneri de gheață (chiciură, gheţuş sau polei).

Prognoza meteo pentru Capitală, 20 ianuarie 2020

Locuitorii Capitalei vor avea parte în mare parte de vreme frumoasă, cu cer senin în prim parte a zilei și un vânt care va sufla slab. Termometrele indicau în această dimineață 0 grade la Filaret și Afumați și -1 grad în stația de București-Băneasa. În restul zilei, termometrele vor indica valoarea minimă de -6 grade Celsius. Totodatpă, xaxima zilei va fi de 4 grade Celsius, transmis meteorologii ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI