Prognoza meteo. A nins deja în mai multe țări din Europa. Când vine iarna în România

Diana Radu 15.11.2019, 10:35
Prognoza meteo. A nins deja în mai multe țări din Europa. Când vine iarna în România

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru azi, 15 noiembrie, iar potrivit acestora temperaturile scad până la -1 grad Celsius, iar în unele țări din Europa a nins deja. Și România a fost lovită de un val de aer siberian. Ce temperaturi se înregistrează azi în Capitală?

Prognoza meteo pentru vineri, 15 noiembrie. Iarna începe să-și intre în drepturi în mai multe țări din Europa

Prognoză meteo ANM. Când vine iarna?
Prognoză meteo ANM. Când vine iarna?

Meteorologii au anunțat că în Polonia, în partea de sud s-a depus deja un strat consistent de zăpadă, acesta fiind primul din acest sezon. De asemenea, ninsoarea și-a făcut apariția și în Franța, dar și în nordul Spaniei.

Cât despre vremea de pe teritoriul României, specialiștii ANM anunță că temperaturile scad drastic la nivelul întregii țări, iar vântul va face prăpăd. Cerul va fi acoperit de nori pe arii restrânse. Sunt așteptate ploi în a doua parte a nopții și cu o probabilitate mai mare în estul, nordul și sudul țării.

Maximele zilei vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade Celsius, iar cele minine vor coborî până la -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe litoral și în zona de deal a Banatului, minima va fi de 13 grade Celsius. Vântul va sufla cu putere pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 65…75 km/h, dar și în Banat, trecător și pe arii restrânse de peste 45…55 km/h.

Cum va fi vremea în Capitală azi, 15 noiembrie

Astăzi, vremea în București va fi destul de mohorâtă, cu cer noros și condiții de ceață. Temperaturile maxime sunt în scădere față de zilele precedente, însă cu toate acestea, specialiștii ANM spun că se situează peste normalul acestei perioade. Mai exact, temperaturile maxime se vor încadra azi între 18 și 19 grade Celsius, iar cele minime între 5 și 9 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe