Adina Vălean a primit aviz favorabil în Parlamentul de la București pentru postul de comisar european. Ce a declarat europarlamentul PNL

Adina Vălean a primit aviz pozitiv pentru funcția de comisar european de la Parlamentul României. Foto: Facebook/Adina Vălean

La scurtă vreme după ce Guvernul lui Ludovic Orban a fost învestit de Parlament, cabinetul său s-a ocupat de o chestiune care necesita rezolvată îndeaproape de mai mult timp de Guvernul anterior condus de Viorica Dăncilă și anume numirea unei persoane pentru postul de comisar european. Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european pentru Transporturi, a trecut de comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României, unde a a fost audiată astăzi. Ce urmează?

 

Adina Vălean, despre postul de comisar european

Chiar în prima ședință oficială a Guvernului Orban, unde a fost invitat și Președintele Klaus Iohannis s-a discutat despre cine urmează să preia funcția de comisar european pentru Transporturi.
În prima întrunire oficială a cabinetului Orban, premierul anunțase două nume noi pentru propunerea de comisar european: Adina Vălean și Siegfried Mureșan. Din cei doi candidați propuși, Adina Vălean a fost acceptată pentru funcția de comisar european de Ursula von der Leyen, săptămâna trecută.

Astăzi, înainte de audierea din Parlamentul României, pentru care a primit aviz pozitiv, Adina Vălean a spus că, prin funcția pentru care a fost propusă, va face tot ce îi stă în putință pentru a reprezenta interesele tuturor europenilor.

Ce a transmis Adina Vălean cu ocazia audierii sale în Parlamentul României? Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ce a transmis Adina Vălean cu ocazia audierii sale în Parlamentul României? Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Sunt puțin emoționată de faptul că mă aflu din nou în Parlamentul României. Politica am început-o tot în Parlamentul național și mi-a fost destul de greu în 2006 să renunț la Parlamentul național. Încă din 2007 reprezint România in Parlamentul European. Am fost vicepreședinte în Parlamentul European. Toate funcțiile pe care le-am deținut am căutat să promovez inițiative legislative care să aibă relevanță atât pentru țara naostră cât și pentru europeni în general, pentru că, sigur, noi reprezentăm România, dar când mergem în Parlamentul European, reprezentăm interesele tuturor europenilor”, a spus Adina Vălean, la începutul audierii, potrivit Digi24.

La audierea care a avut loc în comisiile reunite pentru Afaceri Europene ale Parlamentului României a fost prezent și premierul Ludovic Orban.

„Voi pune întreaga mea experiență în următorii cinci ani în sprijinul României. Noul program al CE este foarte ambițios și o Uniune pragmatică, dar una sustenabilă, incluzivă, a valorilor și care să facă față viitorului. Președinele ales al CE își propune să răspundă preocupărilor cetățenilor, pornind de la efectele gazelor de sere, schimbările climatice”, a adăugat europarlamentul PNL, propus pentru funcția de comisar european.

În continuare, Adina Vălean va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13:00 şi 16:00, transmite mediafax.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI